Radionica o nefinancijskom izvještavanju u HUP-u

10.10.2019.

Danas, 10. listopada, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je prva od tri radionice o nefinancijskom izvještavanju i izvješću o održivosti. Radionice su namjenjene članovima HUP-a a organizira ih Global Compact Hrvatska pri HUP-u u suradnji s Institutom za društveno odgovorno poslovanje. Cilj ovih radionica je približiti članicama HUP-a GRI smjernice za nefinancijsko izvještavanje te kako integrirati ciljeve održivog razvoja u korporativno poslovanje i proces izvještavanja.

Sudionici prve radionice, pod vodstvom Nikoline Markota Vukić, dr. sc, stručnjakinje za nefinancijsko izvještavanje Instituta za društveno odgovorno poslovanje, i Vali Marszalek, izvršne direktorice Global Compact Hrvatska i savjetnice za održivi razvoj i DOP u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, prošli su proces definiranja ključnih područja djelovanja i prioritetnih ciljeva održivosti za svoju organizaciju.

U drugom dijelu, predstavnice članica UN Global Compacta podijelile su s okupljenima svoje iskustvo u integriranju ciljeva održivosti u poslovne strategije i u korporativno izvještavanje. O tome što sve obuhvaća takav jedan kompleksan proces prezentirale su:

Nataša Kos, vodeći stručnjak za održivi razvoj, INA

Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova, HEINEKEN Hrvatska

Petra Ibounig-Eixelsberger, glavna službenica za DOP BKS Bank grupe

Sljedeća radionica zakazana je za 13. studenog 2019.

 

vrh stranice
vrh stranice