PUMA seminar: Zakonodavni okviri gospodarenja otpadom; Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac, Gospodarska zona Antunovac 23

31.01.2024.

HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizira seminar na temu: „Zakonodavni okviri gospodarenja otpadom“ koji će se održati u srijedu 31. siječnja 2024. godine s početkom u 10 sati u Konferencijskoj dvorani na II. katu Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac, Gospodarska zona Antunovac 23, Antunovac.        

Gospodarenje otpadom složen je posao koji zahtjeva kontinuirano usavršavanje i praćenje zakonskih regulativa. Osobe zadužene za gospodarenje otpadom unutar tvrtke moraju imati temeljna znanja i informacija o vrstama i karakteristikama otpada, o njihovim tehnološkim svojstvima, ključnim brojevima  i tehnološkim postupcima obrade. Ne poznavanje osnova gospodarenja otpadom dovodi do neispravnog postupanjem s otpadom, te lošeg vođenja propisanih evidencija.

U poslovima gospodarenja otpadom neophodna je usklađenost s propisima čije nepoštivanje može uzrokovati i sankcije za dionike u sustavu gospodarenja otpadom. Na ovom seminaru posebna pozornost posvetit ćemo zakonodavnim okvirima gospodarenja otpadom s naglaskom na dva nova pravilnika: Pravilnik o ambalaži i otpadnoj ambalaži, kao i Pravilnik o posebnim kategorijama otpada.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica, a predavač je: Tihana Škugor, univ.spec.oecol., koja karijeru u području zaštite okoliša i gospodarenja otpadom započinje 2005. godine u tvrtki Unikom d.o.o. na mjestu voditeljice službe kvalitete i zaštite okoliša gdje je i danas zaposlena. Ovlašteni je predstavnik uprave za upravljanje, nadziranje i provođenje ISO 14001:2015 sustava upravljanja zaštitom okoliša i ISO 9001:2015 sustava upravljanja kvalitetom, a kao Project manager na projektu IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska i IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija vodi, organizira i koordinira pripremu, provedbu i razvoj projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. U svom poslu obavlja složene i stručne poslove iz područja održivog gospodarenja otpadom, te zaštite okoliša i prirode. Kroz svoj posao sudjeluje u procesu donošenja propisa s područja gospodarenja otpadom kao predstavnik komunalnih tvrtki, ali isto tako je sudjeluje u uspostavljanju i primjeni tih propisa u praksi. Autorica je stručnih radova za Međunarodni Simpozij gospodarenja otpadom 2008., 2010.,2016.,2018. god., te sudjeluje kao predavač na stručnim skupovima državne razine za voditelje stručnih vijeća, mentore i savjetnike u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do utorka 30. siječnja 2024. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice