PUMA seminar: Što trebate znati o ESG-u i zahtjevima održivosti?; HUP Reg. ured Osijek, Vukovarska ulica 31, (zgrada Eurodoma, IV. kat), Osijek

11.07.2024.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s Mazars Hrvatska organizira koristan seminar na temu: Što trebate znati o ESG-u i zahtjevima održivosti? koji će se održati u četvrtak 11. srpnja 2024. godine s početkom u 13 sati u prostorijama HUP Reg. ureda Osijek, Vukovarska ul. 31 (Eurodom, IV. kat), Osijek. 

Na seminaru će se predstaviti ključne obveze i prilike iz ESG područja (Environmental, Social and Governance), a isti je namijenjen CEO-ima, CFO-ima, direktorima i svima onima koji u sklopu svoje nadležnosti imaju ESG agendu.

Sadržaj:

             ESG koncept i koje teme obuhvaća,

             EU regulativa: Zašto se ubrzano razvija i koje obveze nosi,

             CSRD transpozicija u Hrvatskoj: glavni zahtjevi iz novog Zakona o računovodstvu,

             Dvostruka materijalnost – koncept i koraci,

             Nova pravila izvješćivanja: Kako se pripremaju poduzeća u Hrvatskoj i svijetu,

             Q&A.

Predavač na ovom interaktivnom seminaru je Vali Marszalek, direktorica za ESG i održivost iz savjetodavno revizorske kuće Forvis Mazars, koja ima bogato višegodišnje iskustvo u gotovo svim temama održivosti i ESG-a, radeći s tvrtkama na procjeni i izvještavanju utjecaja na okoliš i društvo, kao i na razvoju strategije održivosti i integraciji održivosti u strateške poslovne planove. Vodila je akceleratorske programe za tvrtke na različite teme kao što su integracija ciljeva održivog razvoja (SDG) u poslovne procese, postavljanje znanstveno utemeljenih klimatskih ciljeva (SBTi) i usvajanje politika raznolikosti i rodne ravnopravnosti. Otkako se pridružila Forvis Mazarsu, pomaže tvrtkama odgovoriti na nove EU propise koji se odnose na ESG i zahtjeve za izvještavanje prema Direktivi o korporativnom izvještavanju o održivosti (CSRD) i Europskim standardima (ESRS). Neki od projekata koje vodi tiču se tako pripreme za izvještavanje prema CSRD direktivi, provođenje gap analize prema ESRS standardima, te postavljanje Net Zero strategija i strategija održivosti. Članica je nacionalne radne skupine za prijenos CSRD direktive u hrvatsko zakonodavstvo. Od 2022. je certificirani Impact Auditor za verifikaciju objave prema ISO 26000 i procjenu utjecaja na društvo i okoliš, a od jeseni 2023. predaje na američkom fakultetu Rochester Institute of Technology - RIT Croatia kolegij Poslovna etika i društveno odgovorno poslovanje.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do srijede 10. srpnja 2024. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice