Prezentacija o uslugama u nautičkom turizmu

05.12.2012.

U splitskom hotelu Park održana je prezentacija "Pružanje usluga u turizmu s naglaskom na nautički turizam" u organizaciji HUP Udruge nautičkog sektora u suradnji sa Državnim inspektoratom Područnom jedinicom Split.
5. prosinca, 2012. u splitskom hotelu Park održana je prezentacija „Pružanje usluga u turizmu sa naglaskom na nautički turizam“ u organizaciji HUP Udruge nautičkog sektora u suradnji sa Državnim inspektoratom Područnom jedinicom Split.
Ivan Klarić, viši gospodarski inspektor, Voditelj Odjela ugostiteljstva i turizma u Državnom inspektoratu, PJ Split, prisutne je upoznao sa legalitetom pružanja usluga u turizmu (luke nautičkog turizma, plovni objekti nautičkog turizma), s obvezama pružatelja usluga u nautičkom turizmu, legalitetom obavljanja ugostiteljske djelatnosti te obvezama ugostitelja u obavljanju ugostiteljske djelatnosti.
Nakon prezentacije, sudionici, uglavnom iz tvrtki nautičkog sektora, postavljali su pitanja izlagaču, a povela se i zanimljiva rasprava o pojedinim neujedačenim postupanjima inspektora po istom pitanju. Sudionici su raspravljali o tome tko može pružati turističke usluge u nautičkom turizmu. Zakonom je propisano što su to luke nautičkog turizma, a usluge u lukama nautičkog turizma mogu pružati pravne ili fizičke osobe. Turističke usluge u nautičkom turizmu može pružati i građanin, i to usluge iznajmljivanja plovnog objekta za odmor i rekreaciju, a kojeg je vlasnik ili nositelj prava korištenja, a čija duljina nije veća od 12 m, te usluge skipera na brodici. Bilo je dosta pitanja i o knjigama žalbi jer je propisano da su knjigu žalbi dužne voditi pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti. Gdje se knjiga žalbi mora nalaziti, da li mora biti i na stranim jezicima, da li ploča na nazivom tvrtke mora biti bukvalno ploča ili je dovoljan i natpis na vratima te mnoga druga pitanja mogla su se čuti na ovoj zanimljivoj prezentaciji koja je izazvala veliki interes članova Udruge nautičkog sektora, ali i drugih tvrtki koje se bave turizmom. Na zadovoljstvo nautičara, direktorica Udruge nautičkog sektora, Vesna Ivić-Šimetin obećala je da će i u 2013. udruga organizirati više sličnih prezentacija u suradnji sa državnim institucijama jer se pokazalo da to članstvo najviše traži.
vrh stranice