Predstavnici HUP-UGGS na jubilarnom 15. Simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije 2022.

17.10.2022.

Predstavnici HUP-UGGS-a Željko Perić, Robert Klojčnik i Vedran Car aktivno su sudjelovali na 15. Simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije 2022.

U svom pozdravnom govoru Željko Perić naglasio je kako HUP- Udruga geodetsko geoinformatičke struke vidi veliki problem u tržišnim cijenama geodetskih usluga koje znaju biti toliko nelogično niske, da smo sigurni da pojedine cijene ne mogu  garantirati kvalitetu, napredak tvrtke, dignitet struke i sigurnost zaposlenika.

U okruglom stolu pod nazivom: „Izazovi poslovanja u vremenima inflacije“ u ime HUP-a sudjelovao je Robert Klojčnik koji je izjavio: „Činjenica je da u prošlih 10 – 12 godina imamo deflaciju cijena u geodeziji koja je uvjetovana malim tržištem ili povećanjem gospodarskih subjekata u geodeziji ili i jednim i drugim. Uloga HKOIG-a treba biti zaštita i očuvanje digniteta struke“. Također, iznio je stav kako bi plaće u djelatnosti, neovisno što je anketa pokazala da su na razini prosjeka Republike Hrvatske, trebale biti 20 do 30% veće, prvenstveno zbog visokoobrazovanog kadra koji se dodatno cjeloživotno educira kako bi pratili sve promjene na geodetskom tržištu.

 

 

vrh stranice