Izabran novi predsjednik HUP-Udruge geodetsko geoinformatičke struke

05.10.2022.

Redovnoj godišnjoj Skupštini HUP-Udruge geodetsko geoinformatičke struke za predsjednika je izabran Vedran Car iz tvrtke Cadcom d.o.o.  Za dopredsjednike izabrani su Robert Klojčnik Geodetski zavod Split i Željko Perić Geo grupa.
Vedran Car, diplomirao je na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2010. godine, nakon čega se zapošljava u tvrtci Cadcom d.o.o. iz Zagreba čiji direktor postaje 2015. godine. U razdoblju od 2018. do 2022. godine obnašao je dužnost 1. dopredsjednika HUP-granske udruge geodetsko geoinformatičke struke.

Cadcom d.o.o. je tvrtka koja se bavi geodetskim poslovima za koje posjeduje suglasnost dobivenu od Državne geodetske Uprave. Tvrtka je osnovana u listopadu 1990. godine sa sjedištem u Zagrebu. Danas je jedna od vodećih u području geodezije i geoinformatike te nudeći širok spektar usluga u tim područjima. Glavne djelatnosti su LIDAR snimanje iz zraka, prikupljanje prostornih podataka korištenjem bespilotnih sustava, katastarske izmjere te hidrografska mjerenja. 
vrh stranice