Predstavljanje Posebnih uzanci o građenju

06.12.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska gospodarska komora, uz sudjelovanje gospodina Darka Horvata, ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, organiziraju svečano predstavljanje novih uzanci o građenju.

Zakon o gradnji ovlastio je Hrvatsku gospodarsku komoru i Hrvatsku udrugu poslodavaca da utvrde i objave posebne uzance o građenju kojima se uređuju odnosi između naručitelja i izvođača radova i koji se primjenjuju u skladu s posebnim propisima o obveznim odnosima uz prethodnu suglasnost Ministarstva.

Posebne uzance o građenju, koje smo izradili u suradnji sa strukovnim udruženjima, obuhvaćaju suvremene poslovne običaje u građenju čija primjena će, osim za sektor graditeljstva i privatne naručitelje radova, biti osobito važna u obnovi područja pogođenih potresom i realizaciji budućih projekata te infrastrukture značajne za održivi razvoj gospodarstva i lokalne zajednice putem javne nabave.

Pozivamo vas da nam se ovom prigodom pridružite putem poveznice na YouTube kanal Hrvatske udruge poslodavaca u ponedjeljak, 6. prosinca 2021. godine, u 10 sati.

Program

10.00 – 10.10 Pozdravni govor

                       Damir Zorić

                       Luka Burilović

10.10 – 10.25 Uvod

                       Mirko Habijanec

                       Mirjana Čagalj

10.25 – 10.30 Potpisivanje

                       Luka Burilović, Damir Zorić

10.30 – 10.40 Obraćanje ministra

                       Darko Horvat

10.40 – 10.55 Osuvremenjivanje Uzanci o građenju

                                   Mićo Ljubenko

vrh stranice