Predavači - Digitalna (R)evolucija 2020

04.02.2020.

HUP – Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP ICT) organizira u Zagrebu, 5. veljače 2020. godine konferenciju Digitalna (R)evolucija 3.0, svoju treću po redu konferenciju o digitalnoj transformaciji. Digitalna (R)evolucija jedina je netehnološka konferencija o digitalizaciji. Cilj je konferencije kroz poduzetničke priče o uspješnim procesima transformacije ohrabriti poduzetnike da uvedu nove organizacijske modele koje tehnologija omogućava i time preokrenu dosadašnje trendove u Hrvatskoj.

Preuzmite informativni letak o predavačima Digitalne (R)evolucije

Ivan Maglić je direktor tvrtke Calisto d.o.o koja je jedini predstavnik vodeće svjetske istraživačke i savjetodavne tvrtke za ICT - Gartner, Inc. Ujedno je član Izvršnog odbora HUP-ICT-a. Odgovoran je za Gartnerovo poslovanje i razvoj u jadranskoj regiji, uključujući prvenstvenoHrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu Svoju profesionalnu karijeru Ivan je započeo1988. godine u INI, gdje se je bavio tehnološkim projektima iz domena operativnih sustava, baza podataka i primjene i razvoja aplikacija u različitim tehnološkim okruženjima.Nakon toga imenovan je za direktora Sektora, te je bio i član Uprave zadužen za IT.Ivan je diplomirao matematiku na PMF-u u Zagrebu, a uz razvoj Gartnerovog poslovanja, pomaže tvrtkama u poboljšanju komunikacije između IT-a i Uprave.


Ivan Ante Nikolić

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu . Član je uprave tvrtke Blink d.o.o. i član izvršnog odbora HUP ICT Udruge te njen potpredsjednik. Tvrtka Blink d.o.o. bavi se informatičkim tehnologijama i pruža usluge nizu drugih malih i srednjih poduzetnika.

Boris Drilo (Hrvatski Telekom)

Boris Drilo završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na kojem je proveo godinu dana kao znanstveni suradnik u području bežičnih podatkovnih komunikacija. Magistar je znanosti, područje elektrotehnike, a završio je i Program izvršnog upravljanja Sveučilišta u Bostonu te studij izvršnog poslovnog upravljanja Poslovne škole Cotrugli u Zagrebu. Boris je trenutni predsjednik HUP-ICT Udruge. Član je Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije (CTIO) Hrvatskog Telekoma. Fokusiran je na razvoj poslovanja u novim telekomunikacijskim i tehnološkim područjima što je iznimno važno za razvoj digitalnog društva.

Mislav Balković (Algebra)

Mislav Balković je rođen 1975 u Zagrebu, diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao je 2016. na istom sveučilištu. Od 1998 je vezan uz područje obrazovanja, a od 2000 stalno je zaposlen u učilištu Algebra na mjestu ravnatelja gdje pokreće i sudjeluje u izvođenju ključnih razvojnih projekata Algebra grupe, da bi 2009 preuzeo funkciju dekana visokog učilišta Algebra. Predsjednik je HUP- Udruge poslodavaca u obrazovanju Hrvatske.

Ognjen Bagatin (Poliklinika Bagatin)

Sportaš od malih nogu, svoj sportski duh unosi i u vlastiti posao. Njime nadahnjuje poslovni tim, kako u suradnji, tako i u pristupu prema poslu. Njegovo omiljeno pitanje je  „Vodimo li?“, a njegovi zaposlenici dobro znaju što to znači: u stručnosti, znanju, profesionalnosti, uslužnosti i dobrobiti za pacijenta. Svoje suradnike, uvijek obraduje kada im kaže: „Zapamtite, mi smo tim – zajedno smo jači!“

Dejan Ljuština (PwC)

Dejan Ljuština je partner, voditelj usluga u sektoru tehnologije, medija i telekomunikacija za PwC u regiji srednje i istočne Europe, te partner u funkciji operativnog direktora za usluge poslovnog savjetovanja u jugoistočnoj Europi. Njegova stručnost obuhvaća područja strategija rasta, spajanja i preuzimanja te korporativne transformacije. Karijeru je započeo u Ericssonu kao softverski inženjer, nakon čega se pridružio tvrtki Intel, vodivši tim razvojnih inženjera.

Sergio Galošić (Klimaoprema)

Sergio Galošić završio je Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, smjer brodostrojarstvo. U tvrtki INETEC – Institut za nuklearnu tehnologiju radio je kao inženjer za razvoj robotskih sustava za primjenu ne-razornih ispitivanja primarnih komponenti nuklearnih elektrana, a kasnije je preuzeo i funkciju direktora društva na kojoj ostaje sljedeće četiri godine. 2016. godine pridružuje se timu tvrtke Klimaoprema na funkciji predsjednika uprave s ciljem izlaska na strano tržište. Klimaoprema je prije svega proizvodno tehnološka tvrtka koja pruža projekte po sistemu „ključ u ruke“ najvećim svjetskim farmaceutskim kompanijama u području projektiranja, proizvodnje i integracije čistih prostora za proizvodnju lijekova i ostalih farmaceutskih proizvoda koji zahtijevaju proizvodnju u čistim uvjetima. 

Dimitrije Trbović (Zubak grupa)

Na mjesto člana Uprave Zubak grupe, zaduženog za prodaju i istraživanje i razvoj, imenovan je 2019. godine. Prije toga, obnašao je funkciju predsjednika Uprave AutoZubak d.o.o i člana Uprave od 2007 godine. Funkciju direktora marke Volkswagen obnašao je od 2006. do 2007. godine, a prije toga je od 2004. godine bio direktor prodaja vozila. Karijeru u AutoZubaku započeo je 2002. godine na mjestu voditelja prodaje i nacionalnog voditelja programa Phaeton. Nositelj je prestižne poslovne titule Master of Business Administration na Bledu, dobitnik Volkswagenove "Zlatne značke" i najmlađi dobitnik "Dijamantne značke" u povijesti Volkswagen AG-a. Uz to radi i kao voditelj startup projekta Neostar.com koji će produkciju doživjeti u 2020.

Mladen Jambrović (Iverpan)

Rođen 18. 01. 1969. u Čakovcu. Karijeru započinje 1990. godine u dnevnom listu Vjesnik, kao novinar. U idućih 15-ak godina obavlja razne novinarske i uredničke dužnosti. Krajem 2004. postaje direktor hrvatske podružnice tvrtke Motor Presse International. Tri godine kasnije prelazi u EUROline na poziciju direktora za strategiju i korporativne poslove te godinu dana kasnije preuzima i funkciju direktora podružnica Split i Zadar tvrtke AUTOline. Od 2009. do 2012. je u AMC-u, kasnije ORYX-u, direktor sektora za edukaciju vozača, a od 2012. vodi vlastitu tvrtku specijaliziranu za napredne treninge vozača te poslovno savjetovanje – EKOmobilis d.o.o. Od 2015. angažiran je na poziciji predsjednika uprave tvrtke Iverpan d.o.o.

Goran Rubčić (Njuškalo)

Goran Rubčić pridružio se Styriji 2002. godine. Idejni je začetnik i osnivač Njuškala, Styrijinog  izuzetno uspješnog i vodećeg digitalnog marketplacea u Hrvatskoj.  2015. uspješno provodi turnaround Bolha.com, Styrijinog Marketplacea u Sloveniji, a početkom 2016. godine postaje zamjenik voditelja Marketplaces klastera Styria Media Grupe. 2018. godine postaje glavni izvršni direktor uspješne developerske tvrtke Trikoder te provodi njenu punu integraciju u Marketplaces klaster.“

Federica Ukušić (Camp Polidor)

Ukušić Federica, rođena 30.11.1992, dolazi iz mjesta Vrsar smješten na zapadnoj obali Istre. Po završetku srednje škole, u Zagrebu upisuje turistički smjer na Veleučilištu VERN, te nakon toga završava specijalizaciju na istom veleučilištu pod nazivom Menadžment održivog razvoja turizma. Nakon završetka studija odmah se zapošljava u obiteljskoj tvrtci Mini karavan servis d.o.o koja je u 2015. godini otvorila 2 paralelna sektora : Polidor Family Resort i Polidor Beach Bar. U Opatiji 2018. godine sudjelovala je I položila program cijeloživotnog obrazovanja Menadžment Kamping Resorta na Fakultetu za Menadžmet u turizmu i ugostiteljstvu. 

Boris Trupčević (Styria)

Medijski stručnjak sa snažnim uredničkim iskustvom i ekspertizom u razvoju medijskih proizvoda. Od 2011. godine je direktor za Hrvatsku u Styria Media Group. Također, od 2008. godine do danas je i direktor 24sata, najvećeg novinskog i digitalnog izdavača u Hrvatskoj te najinovativnije medijske kuće u regiji. Od 2005. do 2009. godine bio je glavni urednik 24sata koji je u tom razdoblju utrostručio novinsku nakladu i doveo digitalne medije na vodeće mjesto na tržištu. Svako njegovo dosadašnje iskustvo u poslu obilježilo je upravljanje promjenama, a posljednjih godina fokusira se na tranziciju iz tradicionalnog izdavaštva prema novoj budućnosti medija, izlazeći izvan okvira osnovne djelatnosti medija. Zaljubljen je u dizajn, razvoj proizvoda, tehnologije i istraživanje medijskih koncepata. Član je upravnog odbora u International News Media Association.

Ana Volk (Blue sun hotels & resorts)

Ana Volk je od  2017. godine članica Nadzornog odbora SUNCE HOTELI d.d. koji posluju pod brendom Bluesun Hotels & Resorts. Nakon što je 2008. godine u Beču završila ekonomski fakultet, Ana se pridružila obiteljskom hotelijerskom biznisu, gdje je za Bluesun Hotels & Resorts prvo radila kao project manager, a potom 2012. godine prešla na poziciju članice Uprave te je bila zadužena za uvođenje revenue management-a, channel management-a i uspostavu rezervacijskog centra. Ana Volk članica je Cornell Hotel Society.

 

vrh stranice