Otvoren natječaj za EY Poduzetnik godine - prijave do 8. studenoga 2019.

19.09.2019.

HUP je i ove godine pokrovitelj svjetskog programa nagrađivanja najuspješnijih poduzetnika, EY Poduzetnik godine, koji je službeno krenuo u svoje šesto hrvatsko izdanje. Pozivamo sve poduzetnice i poduzetnike da se prijave putem web stranice tvrtke EY Hrvatska (www.ey.com/hr/eoy). Prijave traju do 8. studenoga 2019. godine, a osim osobne prijave kandidata, za nagradu je također moguće predložiti uspješne poduzetnice i poduzetnike.

Prilikom najave novog hrvatskog izdanja programa EY Poduzetnik godine istaknuto je kako je u dosadašnjih pet izdanja sudjelovalo više od 140 poduzetnika iz svih krajeva Hrvatske. Prošlogodišnje jubilarno peto izdanje obilježio je najveći broj prijava i rekordan broj poduzetnika, njih 50 iz 35 tvrtki. O veličini i uspjehu prijavljenih poduzetnika govori i činjenica kako su u trenutku prijava zapošljavali ukupno 8.512 ljudi te su zajedno generirali godišnji prihod od 5,7 milijardi kuna.

Odluku o EY Poduzetniku godine donijet će žiri koji prilikom ocjenjivanja kandidata u obzir uzima kriterije poput razvijenog poduzetničkog duha, inovativnosti, integriteta i financijske uspješnosti. Na čelu žirija od 2014. i prvog hrvatskog izdanja EY Poduzetnika godine je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. Uz njega, u zahtjevnoj zadaći od početka sudjeluju i uspješni poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević. S obzirom da se žiriju svake godine priključuje pobjednik prethodnog programa, Alanu Sumini, Đuri Horvatu, Marku Pipuniću i Mati Rimcu ove će se godine pridružiti Silvio Kutić.

EY Poduzetnik godine jedinstveni je globalni program ovog tipa kojeg revizorsko-konzultantska tvrtka EY provodi više od 30 godina, a danas se održava u više od 60 zemalja diljem svijeta. Prvo hrvatsko izdanje održano je 2014. godine kada je titulu prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit. Godinu kasnije, najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix. Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito pobjednikom je proglašen 2016. godine, dok je priznanje četvrtog izdanja hrvatskog EY Poduzetnika godine pripalo Mati Rimcu, osnivaču i vlasniku tvrtke Rimac Automobili. Posljednji koji su ponijeli prestižnu titulu su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip.

Ovogodišnji se program održava pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge poslodavaca, sponzorstvom Interkapital Grupe i Wiener osiguranja Vienna Insurance Group te generalnim sponzorstvom Raiffeisen banke.

Podsjećamo, prijave su otvorene do 8. studenoga 2019. godine putem web stranice tvrtke EY Hrvatska (www.ey.com/hr/eoy), a novog EY Poduzetnika godine koji će predstavljati Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu, upoznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrade u ožujku iduće godine.

vrh stranice