Održana sjednica Savjetodavnog vijeća PU Split: Pada nezaposlenost

10.05.2024.

10. svibnja 2024., u Splitu, u prostorijama HZZ-a Područnog ureda Split, održala se 1. sjednica Savjetodavnog vijeća PU Split u 2024. godini.

Na Vijeću su ispred  Područnog ureda Split prisustvovale: predstojnica PS Split Jelena Gogić, rukovoditeljica Tržišta rada Elena Gudelj, rukovoditeljica odjela Mjera aktivne politike zapošljavanja Žana Banović te članice Savjetodavnog vijeća Helena Budiša, dopredsjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija i Vesna Ivić Šimetin, direktorica HUP Regionalnog ureda Split.

Izvješće o radu HZZ-e, PS Split za 2023 godinu  Vijeću je  podnijela  predstojnica Jelena Gogić govoreći o brojčanim pokazateljima rada Službe, kretanju nezaposlenosti i zapošljavanja te karakteristikama tržišta rada SDŽ-e  i ulozi PS Split na tržištu rada. Posebno se osvrnula na sve aktivnosti i procese koji se realiziraju u sklopu NPOO-a.

Elena Gudelj detaljnije se osvrnula na aktivnosti u radu s ranjivim skupinama nezaposlenih osoba i svim poteškoćama s kojima se u sklopu realizacije susreću.

Žana Banović prezentirala je Mjere aktivne politike zapošljavanja za 2024. godinu s posebnim naglaskom na zelena i digitalna radna mjesta i nove mjere koje su u primjeni od ove godine. Najviše korištene mjere su obrazovanje putem vaučera za koje već do svibnja ima preko 600 zahtjeva, stalni sezonac, potpore za samozapošljavanje i potpore za zapošljavanje.

Na kraju je predstojnica ukratko prezentirala mjeru obrazovanja putem vaučera. Članice Vijeća izrazile su zadovoljstvo su radom splitskog ureda HZZ-a te su naglasile da bi dodatno trebalo poraditi na promidžbi  Zavoda.

Dogovoren je i novi sastanak Vijeća na jesen radi upoznavanja s izmjenama Zakona o tržištu rada i Zakona o strancima.

vrh stranice