Održana sjednica Koordinacije obnovljivih izvora

20.11.2014.

U četvrtak, 20. studenog 2014. godine u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je sjednica Koordinacije obnovljivih izvora.

Na sjednici se razgovaralo o izmjenama Zakona o tržištu električne energije i izradi Zakona o obnovljivim izvorima energije, ulozi Udruge energetike i Koordinacije u implementaciji Zakona o energetskoj učinkovitosti te o mogućim oblicima pravne zaštite developera OI.

Nakon rasprave, Koordinacija je donijela sljedeće zaključke:
  • HUP i članovi će nastaviti s aktivnostima kako bi se osiguralo imenovanje predstavnika Udruge energetike i Koordinacije obnovljivih izvora u radne skupine pri Ministarstvu gospodarstva koje će raditi na energetskim zakonima. 
  • Udruga energetike će kroz interne radne skupine definirati stav i interes po područjima koja će biti obuhvaćena navedenim zakonima.
  • Udruga energetike i Koordinacija obnovljivih izvora će podržati projekte koji promiču energetsku efikasnost i educiraju gospodarstvo. Koordinacija obnovljivih izvora podržava projekt Mreže industrijske energetske efikasnosti. 
  • Koordinacija će inicirati rješavanje pravnih nelogičnosti i nastojati utjecati na kreiranje transparentnog i predvidivog poslovnog okruženja te se zalagati za sustavna rješenja koja trebaju biti rezultat zajedničkog djelovanja s državnim institucijama.
vrh stranice