Održan PUMA seminar na temu “Zakonodavni okviri gospodarenja otpadom”

31.01.2024.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizirao je koristan seminar na temu: Zakonodavni okviri gospodarenja otpadom koji se održao 31. siječnja 2024. godine u Antunovcu.

Gospodarenje otpadom složen je posao koji zahtjeva kontinuirano usavršavanje i praćenje zakonskih regulativa. Osobe zadužene za gospodarenje otpadom unutar tvrtke moraju imati temeljna znanja i informacija o vrstama i karakteristikama otpada, o njihovim tehnološkim svojstvima, ključnim brojevima  i tehnološkim postupcima obrade. Ne poznavanje osnova gospodarenja otpadom dovodi do neispravnog postupanjem s otpadom, te lošeg vođenja propisanih evidencija.

U poslovima gospodarenja otpadom neophodna je usklađenost s propisima čije nepoštivanje može uzrokovati i sankcije za dionike u sustavu gospodarenja otpadom. Na ovom seminaru posebna pozornost posvećena je zakonodavnim okvirima gospodarenja otpadom s naglaskom na dva nova pravilnika: Pravilnik o ambalaži i otpadnoj ambalaži, kao i Pravilnik o posebnim kategorijama otpada.

Na interaktivnom seminaru koji je bio namijenjen svim proizvođačima, posjednicima otpada, povjerenicima otpada, odgovornim osobama za gospodarenje otpadom, ovlaštenim osobama za gospodarenje otpadom, povjerenicima ili odgovornim osobama za gospodarenje otpadom., održala je Tihana Škugor, univ.spec.oecol.

I ovaj seminar je održan u okviru PUMA programa u Osječko-baranjskoj županije kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već devetnaest godina zaredom.

vrh stranice