ODGODA - 24.03.2020. Okrugli stol: ISKUSNI PODUZETNICI KAO MENTORI u procesu prijenosa poslovanja, CEPOR, Trg J.F. Kennedya 7 (zgrada Ekonomskog instituta), Zagreb

24.03.2020.

HUP Udruga malih i srednjih poduzetnika, zajedno s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizira okrugli stol s ciljem predstavljanja nizozemskog primjera programa mentoriranja poduzetnika. Nakon izlaganja nizozemskog udruženja, planirana je rasprava s poduzetnicima o potrebi takvog udruženja u Hrvatskoj i načinu funkcioniranja.

Poziv 

Program 

Zahvaljujući članstvu u Europskom udruženju za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća (TRANSEO) CEPOR je stekao uvid u primjere dobre europske prakse u pružanju savjetodavne podrške kod prijenosa poslovanja. Jedna od važnih organizacija koja u tom procesu može pružati podršku je i udruženje umirovljenih poduzetnika.

Prijenos poslovanja (business transfer) je kritična faza u razvoju malih i srednjih poduzeća. Prema Business Transfer Barometar istraživanju, u Hrvatskoj je 16.500 poduzeća (d.o.o.) s oko 180.000 zaposlenih, čiji vlasnici, s obzirom na godine starosti, trebaju započeti planirati budućnost poduzeća nakon njihovog umirovljenja. Dokumenti Europske unije ukazuju na 450.000 poduzeća s oko 2 milijuna zaposlenih koja svake godine u EU prolaze proces prijenosa poslovanja, te procjenu da se u oko 150.000 poduzeća tom problemu ne pristupa na adekvatan način čime se u pitanje dovodi oko 600.000 radnih mjesta.

Udruženje poduzetnika seniora pokreće CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva, po uzoru na slično udruženje Soundboard koje djeluje u Nizozemskoj već 40 godina i okuplja 300 poduzetnika – seniora (uglavnom umirovljenih) koji djeluju kao poduzetnici mentori mlađim poduzetnicima. Primarni fokus hrvatskog udruženja je stvaranje mreže mentora za podršku obiteljskim poduzećima u procesu prijenosa poslovanja. 

 

Svoj dolazak na okrugli stol molimo prijavite što ranije, a najkasnije do četvrtka 19.03.2020. link za PRIJAVU.

 

vrh stranice