Novi član HUP-a: E.ON Hrvatska d.o.o.

15.11.2023.

Kompanija E.ON Hrvatska započela je s poslovanjem na hrvatskom tržištu 2020. godine te je dio snažne paneuropske grupacije E.ON SE sa sjedištem u Essenu u Njemačkoj. U Europi grupa posluje na 15 različitih tržišta, zapošljava više od 72 000 stručnjaka i opskrbljuje više od 51 milijuna kupaca u dva glavna područja poslovanja: energetske mreže i korisnička rješenja. 

Grupacija E.ON jedan je od najvećih europskih operatora elektroenergetskih mreža i energetske infrastrukture te pružatelj inovativnih korisničkih rješenja. Zahvaljujući tome, E.ON je u boljoj poziciji od bilo koje druge energetske kompanije u Europi kada je riječ o predvođenju zelene energetske tranzicije i preuzimanju vodeće uloge u skorašnjem svijetu distribuirane zelene energije. Snaga kompanije leži u njezinoj kombinaciji poslovanja koje uključuje i energetske mreže, ali i korisnička rješenja. Na hrvatskom tržištu E.ON sudjeluje u energetskom vrijednosnom lancu kroz opskrbu električnom energijom i plinom, kao i kroz distribuciju plina i pročišćavanje otpadnih voda. Osim toga, vodeća je kompanija na tržištu u području projektiranja i izgradnje solarnih elektrana za poslovne kupce i kućanstva.

E.ON Hrvatska prepoznao je HUP kao udruženje koje aktivno promiče inovacije, podržava poduzetništvo i zajedničke interese poslovnog sektora pred relevantnim dionicima te potiče gospodarski rast. Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatske naglasio je kako članstvo u HUP-u odražava zajedničku želju za stvaranjem pozitivne društvene i poslovne klime u Hrvatskoj.

"Kao europski energetski lider s dugogodišnjim iskustvom u obnovljivim izvorima energije i predvodnik zelene energetske tranzicije prepoznajemo važnost suradnje. Pridruživanjem HUP-u želimo naglasiti našu posvećenost razvoju poslovnog sustava koji potiče gospodarski rast te nam članstvo pruža priliku da aktivno sudjelujemo u kreiranju politika koje će unaprijediti poslovno okruženje. Dodatno, vjerujemo da suradnja s HUP-om omogućuje razmjenu najboljih praksi među tvrtkama različitih sektora, čime se otvaraju nove perspektive i potiče razvoj i inovacije. Kroz zajedničke napore možemo surađivati na održivim rješenjima, promicati energetsku učinkovitost i doprinijeti ambicioznim klimatskim ciljevima. Radujemo se suradnji s ostalim članicama HUP-a i doprinosu zajedničkom cilju – jačanju gospodarskog rasta i prosperiteta Republike Hrvatske i zajednice." 

Pozicionirali smo se kao pouzdan energetski partner koji se može nositi s aktualnim i budućim energetskim kompleksnostima, isporučiti potrebna rješenja i pružiti podršku tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Kupcima nudimo proizvode i rješenja kojima djelujemo kao energetski partner kupcima iz poslovne zajednice, kućanstvima, ali i zajednicama, za poticanje zelene energetske tranzicije i u smanjenju CO2 emisija. Osim fotonaponskih sustava, svojim kupcima nastojimo ponuditi niz energetskih rješenja. E.ON ima znanja i iskustva u različitim energetskim rješenjima, kao što su kogeneracije, biomasa, niskotemperaturni energetski sustavi, hlađenje i grijanje, dizalice topline, ali i dodatne usluge i upravljanje energijom općenito.

Dekarbonizacija, energetska tranzicija i širenje infrastrukture moraju se znatno ubrzati. Za naše poslovanje to predstavlja veliki potencijal te u navedenom vidimo priliku za snažan rast našeg poslovanja u godinama koje dolaze. U Hrvatskoj smo na dobrom putu prema našem osnovnom cilju gdje imamo jasnu viziju postati partner prvog izbora za energetsku tranziciju u regiji.

 

Za više informacija: www.eon.hr www.eon.com

Video https://youtu.be/Vsisfdb0rPI

 

vrh stranice