Novi član HUP-a: BASF Croatia

28.06.2022.

BASF je vodeća svjetska kemijska tvrtka i europski vođa u istraživanju i razvoju u kemijskoj industriji. U Hrvatskoj ima podružnicu od 1998. godine.

 

BASF objedinjuje gospodarski uspjeh, zaštitu okoliša i društvenu odgovornost. Približno 111.000 zaposlenika BASF grupe pridonosi uspjehu korisnika gotovo u svim sektorima i zemljama svijeta. BASF-ov portfelj obuhvaća šest segmenata: kemikalije, materijale, industrijska rješenja, tehnologije obrade površine, prehranu i njegu te poljoprivredna rješenja. BASF je 2021. godine ostvario promet u vrijednosti 78,6 milijardi eura. Dionicama BASF-a trguje se na Frankfurtskoj burzi (BAS) te u SAD-u u obliku američkih depozitarnih potvrda (American Depositary Receipts (BASFY)).

 

Osim snažne poslovne prisutnosti u Hrvatskoj, BASF je uspostavio i brojna partnerstva i pokrenuo brojne STEM projekte, kao i projekte u području korporativne društvene odgovornosti (CSR). Najnoviji je BASF-ov regionalni projekt Innovation Hub koji povezuje velik broj inovatora i start-upova iz zemalja srednje i jugoistočne Europe, među njima i Hrvatske. Projektom se ističe potreba za novim pristupom strategiji čiste energije, pametnog prijevoza i održive poljoprivrede i otvara prostor za promicanje novih ideja i održivih rješenja.

 

Više informacija o BASF-u možete naći na www.basf.com/hr

vrh stranice