Na sastanku Izvršnog odbora HUP-UPIIP-a sudjelovao i državni tajnik Tugomir Majdak

24.11.2016.

23.11.2016. Danas je u prostorima HUP-a održana sjednica Izvršnog odbora HUP-Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede na kojem je sudjelovao državni tajnik Tugomir Majdak, kao predstavnik Ministarstva poljoprivrede.
Na sastanku su predstavnici HUP-UPIIP-a državnom tajniku Majdaku predstavili dosadašnji rad Udruge te iznijeli informacije o najvažnijim otvorenim pitanjima u sektoru. Neke od ključnih tema bile su problematika poljoprivrednog zemljišta koja još uvijek nije riješena na odgovarajući način, također problemi vezani uz Program ruralnog razvoja. Razgovaralo se između ostalog i o Zakonu o nepoštenoj trgovačkoj praksi, te aktualnoj situaciji na području sigurnosti hrane i važnosti unaprjeđenja sustavnog nadzora i kontrole u ovome području. Državni tajnik Majdak iznio je sveobuhvatan okvir koji priprema Ministarstvo poljoprivrede vezano za gore navedenu problematiku.

Sastanak predstavlja izvrsnu podlogu za nastavak kvalitetne suradnje u donošenjima svih relevantnih Zakona koji su u pripremi pri Ministarstvu poljoprivrede te je važan korak u razvoju socijalnog dijaloga između HUP-UPIIP-a i resornog ministarstva poljoprivrede.
vrh stranice