Ministar Darko Lorencin primio izaslanstvo Udruge nautičkog sektora

03.07.2013.

U Ministarstvu turizma je održan sastanak čija je tema bila inicijativa Udruge nautičkog sektora za obnovu čarter flote i ostalih plovila u funkciji nautičkog turizma i turizma općenito, plovilima iz domaće proizvodnje. Od strane Ministarstva turizma sastanku su prisustvovali Ministar turizma Darko Lorencin, zamjenik ministra Ratomir Ivičić, savjetnik ministra Ivo Bašić te pomoćnik ministra Robert Pende.
3. srpnja 2013., održan je sastanak u Ministarstvu turizma čija je tema bila inicijativa Udruge nautičkog sektora za obnovu čarter flote i ostalih plovila u funkciji nautičkog turizma i turizma općenito, plovilima iz domaće proizvodnje. Od strane Ministarstva turizma sastanku su prisustvovali Ministar turizma Darko Lorencin, zamjenik ministra Ratomir Ivičić, savjetnik ministra Ivo Bašić te pomoćnik ministra Robert Pende. U izaslanstvu Udruge nautičkog sektora bili su Romano Pičuljan, predsjednik Izvršnog odbora, Denis Vidaković, dopredsjednik Izvršnog odbora, Nevenka Čalić, članica Izvršnog odbora, Nenad Sušanj, AD Boats i Vesna Ivić-Šimetin, direktorica Udruge. Na samom početku sastanka, Romano Pičuljan je predstavio Udrugu i njene aktivnosti. Darko Lorencin je izrazio zadovoljstvo susretom sa Udrugom koja u svojem članstvu ima zastupljene gotovo sve sektore u nautici te kazao kako je nautički turizam strateški važan za turizam i hrvatsko gospodarstvo u cjelini.
Također je kazao kako nautički turizam treba pozicionirati na način da može koristiti sredstva iz europskih strukturnih fondova.
Projekt je predstavila Nevenka Čalić koja je tom prilikom kazala da je on rezultat razmišljanja kako pomoći domaćoj maloj brodogradnji i čarteru, uz multiplicirajući efekt.
Nakon odslušane prezentacije, Ministar Lorencin je kazao kako treba razmisliti na koji način pomoći domaću malu brodogradnju i nautiku jer to ubuduće neće više biti moguće raditi putem poticaja kao nekad zbog članstva u Europskoj uniji. Dodao je kako se treba fokusirati na strukturne fondove te uputio udrugu na Klastere konkurentnosti. Kako je udruga već u članstvu novoosnovanog Klastera pomorske industrije, ostaje za vidjeti kako će Udruga moći pripremiti svoje članstvo za korištenje sredstava strukturnih fondova Europske unije upravo kroz klaster.
vrh stranice