Maša Smokrović izabrana za novu predsjednicu Hrvatske udruge poslodavaca - Podružnice Rijeka

18.06.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Rijeka održala je danas izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo Podružnice. Maša Smokrović iz Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju „Helena Smokrović“ izabrana je za novu predsjednicu riječke podružnice HUP-a. Za dopredsjednike su izabrani Josip Rupčić-Naval Agent i Mihajlo Mirković-Calucem te novi članovi Izvršnog odbora: Mirjana Palada Kmetović-Plodine, Sandra Uzelac-Brodogradilište Viktor Lenac, Duško Radulović–Sensum, Aleks Fonović–Rockwool Adriatic, Miladin Marković-DI Klana i Željko Miljanić-Poliklinika Rident.

Maša Smokrović zahvalila je članovima na ukazanom povjerenju i naglasila kako se kandidirala za ovu zahtjevnu i odgovornu ulogu jer vjeruje da su uspješni poduzetnici upravo ti koji mogu pokrenuti val pozitivnih promjena na dobrobit svoje zajednice.

HUP na dobrovoljnoj osnovi već gotovo 30 godina okuplja poslodavce Hrvatske te svojim djelovanjem predstavlja jedinog zakonski reprezentativnog socijalnog partnera Vlade i sindikata u RH. Regionalni ured HUP-a u Rijeci djeluje na području 3 županije i udružuje poslodavce Istre, Kvarnera, Gorskog kotara i Like te sudjeluje u svim tripartitnim tijelima i inicijativama na području regionalne i lokalne samouprave.

Kao što  krovni HUP  brine za interese poduzetnika Hrvatske, tako i HUP Podružnica Rijeka zastupa interese poduzetnika s našeg područja. Nakon godina aktivnog djelovanja u HUP-u kako na granskoj i krovnoj tako i regionalnoj razini vjerujem da doprinos HUP-a Podružnice Rijeka može biti i puno veći. Kroz jaču suradnju s regionalnom i lokanom vlasti poslodavci mogu dati svoj doprinos u svim strateškim i operativnim gospodarskim pitanjima zajednice u kojoj djeluju. Pritom će u fokusu naših aktivnosti biti ukidanje administrativnih opterećenja te komunalnih i poreznih nameta. Uz snažnu podršku dopredsjednika i ostalih članova novog vodstva Podružnice Rijeka očekujem da ćemo uspješno nastaviti aktivnosti usmjerene na bolje uvjete poslovanja i snažnije pozicioniranje poduzetnika u našoj regiji.“- izjavila je Maša Smokrović, nova predsjednica HUP-a Rijeka.

Na lokalnoj razini najlakše i najbrže se mogu učiniti pomaci i vidjeti rezultati. To se postiže sinergijom lokalnih poduzetnika i lokalne vlasti, a Podružnica HUP-a u Rijeci u novom će četverogodišnjem mandatu svoje djelovanje usmjeriti na sljedeće prioritetne mjere:

Ø  jačanje poduzetničke klime – afirmacija poduzetnika u lokalnoj zajednici, sudjelovanje u radu lokalne vlasti kroz odbor za poduzetništvo kao generatora sinergije,

Ø  program bespovratnog poticanja poduzetništva – založiti se za razmatranje raspodjele sredstava manjem broju prijavitelja kvalitetnih projekata uz veće iznose potpora. Nije cilj da što više poduzetnika dobije manje iznose poticaja, već je cilj da taj poticaj donese očekivane rezultate.

Ø  smanjenje administrativnog i poreznog opterećenja poduzetnicima - brži protok informacija, efikasnije donošenje odluka te primjena propisa u korist, a ne protiv poduzetnika, oslobođenje/smanjenje komunalnih davanja za nove poduzetnike i investicije.

Zaključno je nova predsjednica HUP-a Rijeka istaknula kako je uloga poslodavaca puno šira od pojedinačnog poslovnog uspjeha te svaki odgovoran poslodavac može i mora značajno doprinijeti razvoju svoje poslovne i društvene zajednice.

vrh stranice