KRUŽNO GOSPODARSTVO – IZAZOV ZA SEKTOR TEKSTILA/ODJEĆE/KOŽE/OBUĆE

25.09.2019.

Znanstveno-istraživački centar za tekstil (TSRC), Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu  25 rujna 2019. u tehničkom muzeju Nikola Tesla održao je konferenciju Kružno gospodarstvo – izazov za sektor tekstila/odjeće/kože/obuće.

Na njoj je bilo riječi o: Kružnom gospodarstvu u EU – Novi trendovi; Održivom modnom dizajnu;  Eko-dizajnu; Dizajnu naprednih biokompozita,  Ekološki održivoj obući;  Zaštitnim bolničkim tekstilijama;  Nacionalnom znaku -  Prijatelj okoliša; Ekološkom profilu procesa pranja te je predstavljen projekt križevačkog Crvenog križa: Probudi kreativnost!

 

Ana Falak direktorica HUP-Udruge tekstilne i kožne industrije bila je pozvana predstaviti EU projekt SET -Energetska učinkovitost u tekstilnoj industriji. SET projekt pokrenut je kako bi se europskim malim i srednjim poduzećima omogućilo da poboljšaju energetsku učinkovitost i postignu mjerljive materijalne koristi te učinkovitije koriste vlastite resurse.

Više informacija o SET-u: www.euratex.eu/set   

 

Nagrađeni su studenti za najbolji znanstveni/umjetnički rad u kategoriji: Mladi znanstvenik:

 

1. Duje Kodžoman

2. Mateo Miguel Kodrič Kesovia

 

I tvrtka Labtex d.o.o.

1. Ana Marija Guša

2. Marija Pavličević

3. Dominik Brandibur

Na izložbenom prostoru, izloženi su bili proizvodi koje su izradili studenti u suradnji s našim respektabilnim članom, tvrtkom Ivančica d.d. iz Ivanca.

vrh stranice