KONFERENCIJA: Prijavite se na Digitalnu (R)evoluciju, najveću domaću poslovnu konferenciju o digitalizaciji!

30.10.2023.

Hrvatski ICT sektor posljednjih godina nezaustavljivo raste, a Hrvatska je sa dva tehnološka jednoroga predvodnica šire regije. Dok se ICT sektor kontinuirano razvija na krilima novih tehnologija i sve više ide u smjeru razvoja proizvoda više dodane vrijednosti konkurentnih na globalnom tržištu, ostatak gospodarstva, posebno male i srednje kompanije, i dalje zaostaju u korištenju tehnologija koje povećavaju produktivnost.

PROGRAM 

HUP-ICT želi ohrabriti male i srednje kompanije na jače korištenje novih tehnologija jer digitalizacija poslovanja više nije pitanje povećanja konkurentnosti nego opstanka i održivosti na tržištu.

A kako najbolje saznati o nečem novom nego iz prve ruke, na konkretnim primjerima digitalizacije drugih tvrtki? Razmjena znanja, ideja i iskustava, pokazivanje konkretnih i uspješnih i onih manje uspješnih primjera, povezivanje kompanija iz tehnološkog sektora sa onima iz drugih sektora, sve to se događa na najvećoj domaćoj poslovnoj konferenciji za praktične primjere digitalizacije, Digitalnoj (R)evoluciji.

Digitalna (R)evolucija će se održati 28. studenog u Mozaik event centru (bivši Hypo centar) i okupit će više od 700 poduzetnika iz svih sektora gospodarstva i dijelova Hrvatske. Dobrodošli su svi poduzetnici iz svih sektora i krajeva Hrvatske, ulaz je besplatan i slobodan, a organizatori u HUP-ICT-u jamče da će svi sa konferencije izaći bogatiji, nadahnutiji i sa konkretnim informacijama kako mogu realizirati poslovni iskorak u smjeru digitalizacije svog poslovanja.

“Za ubrzanje digitalizacije ključno je proširiti svijest o nepovratnim promjenama koje se događaju, te smanjiti otpor prema korištenju novih tehnologija, a to se na najbolji mogući način može napraviti tako da se prezentiraju uspješni projekti koji su realizirani u drugim kompanijama. Zbog toga ćemo i ove godine na Digitalnoj (R)evoluciji pokazati velik broj uspješnih primjera digitalizacije iz svih sektora kao i kompanija različite veličine. Ovo nije konferencija o tehnologiji, ne pričamo inženjerskim jezikom, nego jezikom poslodavaca i svakodnevnim primjerima u kojima nam tehnologija može pomoći. Svi koji dođu na konferenciju dobit će sigurno konkretne i korisne informacije, ali i nadahnuće za korištenje modernih tehnologija u svom poslovanju”, izjavio je Ivan Maglić, programski direktor Digitalne (R)evolucije.

A gdje najviše zaostajemo u primjeni tehnologija? Prema posljednjim podacima Eurostata domaće kompanije zaostaju čak i u domeni korištenja poslovnih informacijskih ERP sustava (prema Eurostatu, 2021. u RH 24% kompanija koristi ERP sustave u odnosu na prosjek u EU od 38%). Zaostajemo i u području primjene poslovnih cloud usluga (Hrvatska je s 39% u donjem dijelu EU ljestvice), po korištenju web prodaje sa 7-8 posto domaće kompanije su u donjem dijelu ljestvice, IoT koristi 23% kompanija, a umjetnu inteligenciju 9% kompanija.

Zaključak je i nedavno objavljenog Izvješća o stanju digitalnog desetljeća za 2023. od strane Europske komisije da u Hrvatskoj moramo ubrzati digitalizaciju gospodarstva, posebno malih i srednjih kompanija. Posebno se to odnosi na korištenje umjetne inteligencije, cloud tehnologija i big data. Europska komisija pritom predlaže da je najučinkovitiji način podizanje razine osviještenosti malih i srednjih kompanija o prednostima korištenja digitalnih poslovnih rješenja kroz radionice, treninge i druge načine razmjene znanja.

Upravo slijedeći takav pristup HUP-ICT nastavlja s organizacijom Digitalne (R)evolucije, a svi zainteresirani za dolazak se mogu prijaviti OVDJE.

 

vrh stranice