HUP Udruga nautičkog sektora postala član European Boating Industries (EBI)

20.02.2018.

(Bruxelles, veljača 2018)
Generalna Skupština European Boating Industry, na svom zasjedanju tijekom održavanja nautičkog sajma u Dusseldorfu, odobrila je ulazak u članstvo HUP Udruzi nautičkog sektora.
Od 2009, European Boating Industry predstavlja, promovira i brani interese europskih kompanija na razini EU. EBI okuplja tvrtke i udruge iz Europe koje se bave malom brodogradnjom, djelatnosti vezane za sport i razonodu, proizvođače brodske opreme, proizvođače opreme za vodene sportove, čarter, servisere, financijske djelatnosti, osiguravatelje u nautici itd… Sjedište European Boating Industry (EBI) nalazi se u Bruxellesu, blizu Europskog parlamenta.
EBI u članstvu ima 11 respektabilnih nautičkih udruga iz EU, a osnovana je iste godine kad i Udruga nautičkog sektora - 2009. Kroz članstvo u European Boating Industry, HUP-ova Udruga nautičkog sektora bit će u prilici lobirati za svoje članove vezano za zakonodavstvo Europske unije direktno u Bruxellesu. European Boating Industry ostvaruje kontakt sa preko 7,000 kompanija iz nautičkog sektora u Belgiji, Češkoj Republici, Estoniji, Njemačkoj, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Španjolskoj i Švicarskoj. Udruga nautičkog sektora imat će na taj način pristup širokoj mreži udruga i tvrtki te pristup korisnim podacima vezanim za sektor iz navedenih zemalja EU.
Udruga nautičkog sektora, osnovana je 2009. godine na osnivačkoj Skupštini u Splitu kao granska udruga krovne Hrvatske udruge poslodavaca. Udruga okuplja razne djelatnosti u nautičkom sektoru, od marina, čarter kompanija, uvoznika i distributera plovila, male brodogradnje, sajmova, časopisa, servisnih djelatnosti itd… Zbog svog raznolikog sastava, ali i stručnosti ljudi u Izvršnom odboru, udruga je partner Vladi kad je u pitanju izmjena zakonodavnih akata ključnih za nautički sektor.
vrh stranice