Heineken Hrvatska: Izvješće o održivosti 2014.

16.11.2015.

Kompanija Heineken Hrvatska predstavila je svoje šesto izvješće o održivosti “Stvaramo bolji svijet” koje daje pregled postignuća i napretka u području održivosti u 2014. godini.
Održivost je jedan od temeljnih prioriteta pivovare, dok se strategija “Stvaramo bolji svijet” fokusira na šest ključnih područja: zaštita izvora pitke vode, smanjenje emisije CO2, održiva nabava, promicanje odgovorne konzumacije alkohola, promicanje zaštite zdravlja i sigurnosti na radu te suradnja s lokalnom zajednicom.

Kompanija neprestano nastoji smanjiti štetan utjecaj na okoliš razvojem tehnologija i ulaganjima što je rezultiralo time da je u 2014. smanjila potrošnju vode za 9%, specifičnu potrošnju termalne energije za 8% i ukupnu specifičnu potrošnju energije za 5%. Direktna i indirektna specifična emisija CO2 povećala se za 1% u odnosu na 2013. godinu, dok je specifična potrošnja električne energije veća za 6%.

Kad je riječ o održivoj nabavi, Heineken Hrvatska vjeruje u potencijale domaće poljoprivrede. “Smatramo da hrvatski poljoprivrednici mogu proizvesti sirovine vrhunske kvalitete kakve koristimo za naše proizvode. Tako smo lani pokrenuli inicijativu kojom smo, u suradnji sa Slavonija sladom i Poljoprivrednim prehrambenim kompleksom, osigurali da od ove godine za Karlovačko koristimo slad napravljen od ječma s hrvatskih polja. Time pružamo podršku hrvatskoj poljoprivredi te pridonosimo održivosti domaćeg uzgoja sirovina. U 2014. godini većinu poljoprivrednih sirovina (92%) nabavili smo u Hrvatskoj, čime smo, među ostalim, doprinijeli pozitivnom utjecaju na okoliš jer se trošilo manje energije za prijevoz sirovina. Na projektima vezanima uz nabavu domaćih sirovina nastavljamo raditi i u ovoj godini”, istaknuo je direktor Sektora lanca opskrbe Zvonimir Nemet.

Izvor: http://www.jatrgovac.com/2015/09/heineken-hrvatska-predstavio-izvjesce-o-odrzivosti-za-2014-godinu/

Download Izvješće o održivosti 2014. Heineken Hrvatska:
Izvjesce-o-odrzivosti-2014_HEINEKEN-Hrvatska.pdf
vrh stranice