BAZA POSLOVNIH ŽENA

Baza poslovnih žena inicijativa je HUP-a i pravobraniteljice za ravnopravnost spolova koja okuplja poslovne žene sposobne i kvalificirane u svakom trenutku preuzeti neku od upravljačkih pozicija u kompanijama.

Uz detaljno razrađene kriterije odabira na našem bi tržištu rada ovakva baza imala ulogu pouzdane i opsežne baze kvalificiranih žena i potencijalnih kandidatkinja. Također, ovakvom bismo bazom dokazali kako na hrvatskom tržištu itekako postoji dovoljan broj žena s respektabilnom karijerom i postignućima koja ih čine spremnima za najodgovornije pozicije. Hrvatska Baza poslovnih žena radi se po uzoru na već postojeće slične baze u svijetu poput onih Global Board Ready Women inicijative ili European Network for Women in Leadership u sklopu šireg projekta Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj financiranog Progress programom Europske unije. 

BAZA POSLOVNIH ŽENA

HUP osniva radne skupine s ciljem postizanja veće ravnopravnosti spolova

27.02.2019.

Zagreb, 27.2.2019. – Hrvatska udruga poslodavaca, Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvo Velike Britanije u Republici Hrvatskoj danas su u prostorijama HUP-a predstavili novih 28 članica HUP-ove Baze poslovnih žena - projekta pokrenutog u suradnji s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske te dva dokumenta namijenjena tvrtkama sa savjetima za postizanje veće zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama koje je pripremila Kanadska alijansa.

 

Poziv za prijavu na 3. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske 8.3. – 8.4.

08.03.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca poziva sve zainteresirane da se prijave na 3. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske koji će biti otvoren od 8. ožujka do 8. travnja 2017. godine. Inicijativu je najavila i predsjednica HUP-a, Gordana Deranja, koja je u sklopu Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe 2017. pozvala sve zainteresirane žene poduzetnice da se u sklopu Dana žena uključe u Bazu i time ukažu na važnost ravnopravnog položaja žena u svijetu biznisa.

Odabrane nove članice HUP-ove Baze poslovnih žena Hrvatske

14.12.2016.

U rujnu 2016. službeno je zatvoren 2. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske, inicijativi koju je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova pokrenula u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i predstavila početkom studenoga 2015., a provodi se u sklopu projekta „Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ financiranog Progress programom Europske unije.

15.6.-1.9. Poziv za prijavu na 2. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske

15.06.2016.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova poziva sve zainteresirane da se prijave na 2. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske. Radi se o inicijativi koju je Pravobraniteljica pokrenula u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i predstavila početkom studenoga 2015., a provodi se u sklopu projekta „Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ financiranog Progress programom Europske unije.

Baza će uključivati osobne profile žena koje se već nalaze na upravljačkim pozicijama u tvrtkama i one koje su stekle dovoljno znanja i iskustva da mogu takve pozicije preuzeti po prvi put, bit će javna i bit će ju moguće pretraživati, a ažurirat će se dva do tri puta godišnje. Ambasadorice ovog projekta koje su dale podršku pokretanju Baze poslovnih žena: Zrinka Bokulić (predsjednica Uprave Laguna Novigrad), Nikolina Dizdar Čehulić (članica Uprave Pliva Hrvatska), Ivana Gažić (predsjednica Uprave Zagrebačke burze), Olivija Jakupec (članica Uprave Podravka), Vedrana Jelušić Kašić (direktorica ERBD za Hrvatsku), Ljerka Puljić (članica Nadzornog odbora Agrokora), Ksenija Punčikar (članica Uprave Belupa), Nelsi Rončević (članica Uprave Splitske Banke), Nataša Rapaić (članica Uprave HT).

Kandidatkinje trebaju zadovoljavati propisane kriterije (na linku), a prijave se vrše putem Obrasca za prijavu (privitak) uz obavezno priložen životopis i šalju na e-mail adresu menadzerice@hup.hr. Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje nove članice.

HUP i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova predstavili prve članice Baze poslovnih žena

16.03.2016.

Dokument: Baza poslovnih žena

Zagreb, 16. ožujka 2016.
- Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatska udruga poslodavaca predstavili su danas prve članice elektronske Baze poslovnih žena koje su sposobne i kvalificirane odmah preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama. Baza je postavljena na mrežnim stranicama www.hup.hr i http://staklenilabirint.prs.hr/ i dostupna je svima na uvid.

Uz prve članica Baze poslovnih žena, na događaju su sudjelovale:  Bernardica Juretić ministrica socijalne politike i mladih, predstavnica iz Ureda ministrice rada Melita Čičak,  Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske; Gordana Deranja, predsjednica HUP-a; Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a i ambasadorice projekta: Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Lagune Novigrad; Nikolina Dizdar Čehulić, članica Uprave Plive;  Olivija Jakupec, članica Uprave Podravke; Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora; Nelsi Rončević, članica Uprave Splitske Banke; Branka Slaveska, predsjednica Uprave Heineken Hrvatska; Ivana Šoljan, članica Uprave IN2.

Pokretanje Baze poslovnih žena

05.11.2015.

Ideju Baze poslovnih žena razvila je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova po uzoru na internacionalnu Global Board Ready Women i predstavlja inicijativu koja okuplja poslovne žene sposobne i kvalificirane u svakom trenutku preuzeti neku od upravljačkih pozicija.

vrh stranice
vrh stranice