Poziv za prijavu na 3. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske 8.3. – 8.4.

08.03.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca poziva sve zainteresirane da se prijave na 3. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske koji će biti otvoren od 8. ožujka do 8. travnja 2017. godine. Inicijativu je najavila i predsjednica HUP-a, Gordana Deranja, koja je u sklopu Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe 2017. pozvala sve zainteresirane žene poduzetnice da se u sklopu Dana žena uključe u Bazu i time ukažu na važnost ravnopravnog položaja žena u svijetu biznisa.
Baza žena uključuje osobne profile žena koje se već nalaze na upravljačkim pozicijama u tvrtkama i one koje su stekle dovoljno znanja i iskustva da mogu takve pozicije preuzeti po prvi put, javna je i moguće ju je pretraživati, a ažurirat će se dva do tri puta godišnje. Ambasadorice ovog projekta koje su dale podršku pokretanju Baze poslovnih žena su: Zrinka Bokulić Nikolina Dizdar Čehulić, Ivana Gažić, Olivija Jakupec, Vedrana Jelušić Kašić, Ljerka Puljić, Ksenija Punčikar, Nelsi Rončević i Nataša Rapaić. Baza danas broji gotovo 80 članica, uspješnih žena poduzetnica. Unutar HUP-ova projekta Inicijative privatnog sektora za mlade bio je organiziran trening za mentorstvo – članice Baze koji su izrazile želju i spremnost da odvoje svoje vrijeme i budu mentorice studenticama prošle su trening i u drugoj polovici godine kreću njihovi mentorski programi.

Kandidatkinje trebaju zadovoljavati propisane kriterije (na linku), a prijave se vrše putem Obrasca za prijavu (privitak) uz obavezno priložen životopis i šalju na e-mail adresu menadzerice@hup.hr. Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje nove članice.

O BAZI POSLOVNIH ŽENA:

Baza poslovnih žena inicijativa je koju je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova pokrenula u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i predstavila početkom studenoga 2015., a provodi se u sklopu projekta „Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ financiranog Progress programom Europske unije.
vrh stranice