Aktualno

 

Tvrtke za razminiranje okupljene u HUP-u traže hitnu promjenu sustava razminiranja

17.05.2016.

Zagreb, 17. svibnja 2016. - Udruga poslodavaca humanitarnog razminiranja koja djeluje unutar Hrvatske udruge poslodavaca i okuplja tvrtke koje zapošljavaju više od 50% ukupno zaposlenih pirotehničara smatra da postojeći sustav razminiranja treba hitno mijenjati. Takav loš i nefunkcionalan sustav, poručili su poslodavci, ugrožava tvrtke koje se bave razminiranjem, zaposlene u tim tvrtkama, ali i građane koji žive uz razminirana područja. Tvrtke za razminiranje okupljene u HUP-u traže izmjenu Zakona o protuminskom djelovanju, ali i promjenu sustava imenovanja Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiranje.

Održan sastanak predstavnika Udruge sa predsjednikom Republike Hrvatske, Ivom Josipovićem

31.01.2014.

Predsjednik je obaviješten o svim problemima u sektoru humanitarnog razminiranja i zatražena je njegova pomoć pri plasmanu usluga razminiranja preko granica RH, zamoljeno je da vidi mogućnost kompenzacije poreznih obaveza poslodavaca sa njihovim uslugama razminiranja, te da se ubuduće ugradi obaveza koncesionara da preuzme na sebe i obvezu razminiranja na tom području.
Predsjednik je dogovorio sastanak predstavnika Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja 4.02.2014. sa načelnikom glavnog stožera Dragom Lovrićem

U HUP-Udruzi humanitarnog razminiranja izražavamo iskrenu sućut obitelji i bližnjima Ivana Dončevića, kolege pirotehničara

29.06.2013.

U HUP-Udruzi humanitarnog razminiranja izražavamo iskrenu sućut obitelji i bližnjima Ivana Dončevića, našeg kolege pirotehničara.
Vijest o smrti Ivana Dončevića iznimno nas je pogodila jer se gubitak ljudskog života nikako i ničim ne može nadomjestiti. Kao poslodavci i kao ljudi koji razumijemo sve opasnosti i izazove s kojima su suočeni pirotehničari, koji rade fizički, ali i psihički iznimno zahtjevan posao, posebno smo senzibilizirani na ovakve tragične vijesti.

Održana konferencija za medije HUP-UPHR

27.06.2013.

Konferencija za medije HUP-Udruge humanitarnog razminiranja održana je 27. lipnja 2013. Predstavnici HUP-Udruge humanitarnog razminiranja medijima su se obratili nakon sastanka u Vladinom uredu za razminiranje gdje se razgovaralo s predstavnicima Hrvatskog centra za razminiranje i predstavnicima sindikata.
Na konferenciji su govorili Mladen Džalto, Željko Romić, Dražen Novak i glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Priopćenje HUP-UPHR

25.06.2013.

U HUP-Udruzi humanitarnog razminiranja najavljeni štrajk zaposlenih na poslovima razminiranja u organizaciji Novog sindikata (NS), Samostalnog sindikata Hrvatske (SSH) i Hrvatskog sindikata humanitarnog razminiranja (HSHR) smatraju neutemeljenim i suprotnim interesu domaćeg sektora humanitarnog razminiranja, kako zaposlenih tako i poslodavaca.
Ultimativni zahtjev sindikata za povećanjem prava u kolektivnom ugovoru u ovo iznimno zahtjevno vrijeme krize i smanjenih budžeta za razminiranje ne smatraju ni realnim ni odgovornim zahtjevom socijalnog partnera.

Radna skupina za izradu Nacrta prijedloga Zakona o humanitarnom razminiranju

03.05.2013.

Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je Odluku o osnivanju Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o humanitarnom razminiranju.
U Radnu skupinu uz predstavnike Ureda za razminiranje Dijanu Pleština i Nives Barilić, predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova i sindikata imenovani su predstavnici HUP-Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja Željko Romić i Dražen Novak.
vrh stranice
vrh stranice