Aktualno

Održana konferencija - TURIZAM 365

08.10.2021.

Danas je u Termama Tuhelj u organizaicji Ivane Kolar, predsjednice HUP koordinacije za kontinentalni turizma, održana međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Turizam 365 na kojoj se raspravljalo o održivom poslovanju i budućnosti turizma. Konferencija je predstavila strategije i planove za post Covid turizam nekoliko zemalja, odlične rasprave vrhunskih stručnjaka i uspješne primjere i prakse.

Ivana Kolar je istaknula: „Cilj i svrha ove konferencije od samog početka je poticanje razvoja cjelogodišnjeg i kreativnog turizma te dijeljenje znanja i zajedništvo u tom razvoju. Na mikro razini poput ove konferencije, na lokalnoj razini s ciljem razvoja destinacija i na nacionalnoj i međudržavnoj razini kako bismo razmijenili specifična znanja, iskustva, najbolje prakse te otkrili gdje možemo biti bolji zajedno. Sve to potrebno je na jednom mjestu kako bismo mogli ozbiljno razvijati nove proizvode i poslovanje u duljem razdoblju od nekoliko ljetnih mjeseci. Covid kriza pokazala nam je koliko se lako mijenjaju navike i očekivanja turista te koliko je važno kontinuirano težiti rastu, jačanju kvalitete i razvijanju različitih motiva privlačenje gostiju.“

Održan Okrugli stol Žene u digitalnoj ekonomiji

24.09.2021.

Danas je u sklopu projekta 'Promocija poduzetništva' održan okrugli stol na temu položaja žene u digitalnoj ekonomiji i mogućnostima podizanja svijest o doprinosu žena u tom sektoru u Tehnološkom parku grada Varaždina. Cilj okruglog stola bio je povećanje sudjelovanja, vidljivosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji te osvještavanje važnosti razvoja digitalnih vještina koje mogu potaknuti ekonomski rast i širi društveni napredak. Okrugli stol je moderirala Sanja Ostroški, direktorica HUP- Regionalnog ureda u Varaždinu.

Nova Opća pravila za ulazak u Republiku Austriju, 19.5.2021.

19.05.2021.

Od 19.05.2021. putnici koji ne potpadaju ni pod jednu iznimku navedenu u austrijskom COVID-19 Pravilniku o ulasku i koji su boravili u Hrvatskoj u posljednjih 10 dana mogu u Austriju ući bez testa ili karantene pod sljedećim uvjetima:

- Cijepljeni (prvom dozom cjepiva ili jednokratnim cjepivom prije najmanje 22 dana do najviše 3 mjeseca; ILI nakon druge doze cijepljenja do maksimalno 9 mjeseci; ILI odmah nakon prve doze cjepiva ako su je primili najmanje 21 dan nakon preboljenja/pozitivnog testa ili nakon potvrde o postojanju antitijela)

- Oporavljeni (uz dokaz o preboljenju infekcije u posljednjih 6 mjeseci ili nalaz antitijela koji ne smije biti stariji od 3 mjeseca)

Osobe koje nisu niti cijepljene niti preboljele Covid-19 i ne spadaju ni u jednu iznimku spomenutu u Pravilniku moraju imati liječničku potvrdu ili rezultat testa izdan u Austriji, koji potvrđuje da su SARS-COV-2 NEGATIVNE. Ako to nije moguće, potrebno je provesti testiranje odmah nakon ulaska u Austriju, najkasnije u roku od 24 sata.

Osnovana HUP- Koordinacija kontinentalnog turizma

16.04.2021.

Na inicijativu članica HUP-a osnovana je HUP- Koordinacija kontinentalnog turizma, kao dio HUP-ove Udruge ugostiteljstva i turizma. Za predsjednicu Koordinacije je predložena i jednoglasno izabrana Ivana Kolar, savjetnica Terma Tuhelj, a za dopredsjednike Igor Nekić, direktor Terma Sv.Martin i Andreja Vučkovečki, direktorica Gastrocoma. Koordinacija je osnovana s ciljem lobiranja interesa za intenzivniji razvoj kontinentalnog turizma te stvaranja snažnije suradnje s relevantnim institucijama i ostalim dionicima kao i unapređenja i podizanja kvalitete poslovanja ove grane turizma.


Održana 105.Sjednica GSV Međimurske županije

16.03.2021.

Čakovec, 4.3.2021. Danas je uz poštivanje epidemioloških mjera održana 105. Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji. Uvodno su prisutni članovi uoči odlaska u mirovinu zahvalili dugogodišnjem članu GSV-a MŽ iz redova Nezavisnih hrvatskih sindikata, gospodinu Stjepan Cirkoviću.

Slijedeća se točka odnosila na izbor predsjedništva GSV-a za 2021.godinu. te su iz redova socijalnih partnera predloženi i jednoglasno izabrani sljedeći kandidati:

1. Za predsjednika iz redova Međimurske županije - Josip Grivec, dožupan MŽ
2. Za dopredsjednika iz redova HUP-a - Ivan Senčar, HUP
3. Za dopredsjednika iz redova sindikata - Elvis Novak, Matica hrvatskih sindikata

Popuštanje mjera

24.04.2020.

Varaždin, 23.4.2020. Vlada je na sjednici održanoj 23. travnja prihvatila zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojim se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera.


HUP Varaždin: Mjere se trebaju uvoditi decentralizirano, ne smijemo paralizirati cijeli sustav

22.04.2020.

Varaždin, 22.4.2020. Hrvatska udruga poslodavaca je putem svojih regionalnih ureda uputila apel svim županijama, pa tako i Varaždinskoj, da ne zaustave investicije i da se u javnoj nabavi što je više moguće, barem u visini od 60 posto, okrenu lokalnim poduzetnicima. Također, s ciljem pokretanja gospodarstva, apeliraju prema rukovodećima da se mjere krenu popuštati u županijama sa stabilnijim epidemiološkim slikama.

HUP- Podružnica Varaždin: Vladine mjere su dobre, no tražimo i ukidanje ili smanjenje parafiskalnih nameta

09.04.2020.

Varaždin, 9.4.2020.  Vladine mjere za pomoć gospodarstvu za vrijeme krize oko koronavirusa dobile su snažnu podršku Sabora, ali i svih relevantnih gospodarskih subjekata. Provjerili smo predsjednikom Izvršnog odbora HUP- Podružnice Varaždin, Tihomirom Premužakom, jesu li mjere prema njegovom mišljenju dovoljne i što bi se još trebalo napraviti kako bi se smanjile posljedice ove krize.

  

Tim Gospodarske škole Varaždin nagrađen na natječaju HUP-a “Poduzetnici budućnosti”

20.02.2020.

Varaždin 20.2.2020.- Danas je  Hrvatska udruga poslodavaca dodjelila priznanja učenicima Gospodarske škole Varaždin za projekt "BIS - Biljni informacijski senzor" koji je jedan od 25 nagrađenih projektnih ideja u sklopu natječaja "Poduzetnici budućnosti".

Natječaj “Poduzetnici budućnosti” namijenjen je timovima svih srednjih škola u Hrvatskoj, a njime se svake godine nagrađuje 25 najboljih projekata s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna. U HUP-u se nadaju kako će ovo biti pozitivan poticaj mladima da za vrijeme svog obrazovanja rade na inovacijama.

vrh stranice
vrh stranice