Aktualno

Održan seminar "GDPR - što smo o njemu naučili do sada i što nas očekuje u budućnosti?"

20.03.2019.

Dana, 20.3.2019. je HUP Regionalni ured Varaždin u partnerstvu s Odvjetničkim uredom Maja Šutalo organizirao zanimljiv interaktivan seminar na temu "GDPR - što smo o njemu naučili do sada i što nas očekuje u budućnosti?".

Predavačica, Maja Šutalo, je uz teoretsko predavanje spremno odgovarala na konkretna pitanja sudionika iz spektra svojih iskustva i tumačenja. 

Održan seminar "Povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim pogonima, turizmu i trgovini"

22.02.2019.

Dana, 22.2.2019. je u Tehnološkom Parku Varaždin održan seminar "Povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim pogonima, turizmu i trgovini" s ciljem informiranja i educiranja poslodavaca o mogućnostima realizacije energetski učinkovitih mjera u njihovim proizvodnim pogonima, kao i u uslužnom sektoru (turizam i trgovina) te mogućnosti prijave projekta za sufinanciranje iz EU fondova, a povodom skorašnje objave natječaja.  

Okrugli stol „Socijalni dijalog u tekstilnoj i kožarsko- obućarskoj industriji - mogućnosti i perspektive“

19.10.2018.

Danas, 19.10.2018. održan je okrugli stol pod nazivom „Socijalni dijalog u tekstilnoj i kožarsko-obućarskoj industriji -mogućnosti i perspektive“ u sklopu projekta „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu-ZAKOS“, a koji ima za cilj jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta dionika socijalnog dijaloga, kao i unapređenje dijaloga između predstavnika sindikata, poslodavaca i tijela javne vlasti.

Otvorena vrata Zavoda u Varaždinskoj županiji: Veliko zanimanje za razmjenu iskustava u području zaštite na radu

13.09.2018.

Dana, 13.9.2018.  su u sklopu programa Zavoda za unapređivanje zaštite na radu „Učinkovita zaštita na radu = učinkovito gospodarstvo“, a u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca održana Otvorenih vrata u Varaždinskoj županiji.

Program je započeo u Uredu Varaždinske županije sastankom Vitomira Begovića, ravnatelja Zavoda i suradnika s Robertom Vugrinom, zamjenikom župana Varaždinske županije i predstavnicima poslodavaca i sindikata u županijskom Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV) – Sanjom Ostroški, direktoricom HUP-a Regionalnog ureda Varaždin, i Nenadom Lečekom, predsjednikom Sindikata tekstila, kože, gume i obuće Hrvatske.

 


Što Hrvatsku i dalje čini (ne)poduzetničkom zemljom, popravlja li sjeverna Hrvatska prosjek?

05.07.2018.

Danas, 5.7.2018. je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu predstavljeno GEM-ovo istraživanje za 2017. pod nazivom “Što Hrvatsku i dalje čini (ne)poduzetničkom zemljom, popravlja li sjeverna Hrvatska prosjek?”.

Riječ je o najvećem svjetskom istraživanju koje je pokrenuto 1999. od strane deset najrazvijenijih zemalja svijeta koje su željele doznati zašto je Amerika poduzetnija od drugih razvijenijih zemalja. Hrvatska se u istraživanje uključila 2002.

Na predstavljanju novog istraživanja bili su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, poduzetnici Dubravka Lekić, Jarmila Pezo i Tihomir Premužak, a sve je na početku pozdravio dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček.


vrh stranice
vrh stranice