Aktualno

HUP Koordinacija za medicinske proizvode_Poteškoće i rizici u dostupnosti medicinskih pomagala za osiguranike HZZO-a

25.11.2022.

Predstavnici HUP-Koordinacije za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca, na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora, upoznali su saborske zastupnike s neodrživom situacijom u dostupnosti medicinskih proizvoda, visokim nabavnim troškovima te drugim rizicima zbog kojih prijeti opasnost da će mnogi medicinski proizvodi postati nedostupni za pacijente.

HRT Otvoreno _ Tema ograničavanje cijena

04.10.2022.

Mirko Budimir, potpredsjednik izvršnog odbora Udruga trgovine HUP-a, gostujući u HRT-ovoj emisiji Otvoreno na temu ograničavanja cijena rekao je da će dugoročno doći do stvarnih nestašica, a da je to sada reducirano.

 

Zlatna košarica dodjeljena DM-drogerie markt za najboljeg trgovca

03.06.2022.

Zlatna košarica, godišnja nagrada za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, dodijeljena je u četvrtak 02. lipnja u okviru televizijske svečanosti koja je održana u organizaciji magazina i portala Ja TRGOVAC. Ovu prestižnu nagradu za poslovnu 2021. godinu ponijeli su Kaufland Hrvatska kao društveno odgovorna kompanija godine, Datalab kao tehnološki dobavljač godine, a najbolji proizvod godine, Argetu, ponovno su osmislili stručnjaci Atlantic Droge Kolinske. U oštroj konkurenciji Cromaris je obranio lani osvojenu titulu Proizvođača godine, dok je najbolji mali trgovac Delfin sa zagrebačke Trešnjevke. Glavnu nagradu, Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2021. godini, osvojio je drogerijski lanac DM-drogerie markt.

Mjere nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) za travanj i svibanj 2021

12.05.2021.

HUP-Udruga trgovine u sklopu zahtjeva HUP-a prema Poreznoj upravi, a vezno uz unapređivanje mjera nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) za travanj i svibanj 2021 predložila je da se neovisno o djelatnosti u korištenje mjere uključe svi poduzetnici čije je poslovanje potpuno obustavljeno s epidemiološkim mjerama i Odlukama Nacionalnog Stožera RH ili županijskih stožera civilne zaštite.

vrh stranice
vrh stranice