Aktualno

HUP-Udruga trgovine reagirala na Odluku lokalnog stožera PGZ o obustavi rada trgovine odjeće i obuće

15.04.2021.

HUP Udruga trgovine reagirala je na donešenu Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije koja je objavljena  9. travnja 2021. i putem koje je zabranjen rad trgovinama odjećom i obućom u trajanju od dva tjedna uz obrazloženje da se većina kupaca iz područja Primorsko goranske županije uglavnom zadržava u dućanima odjećom i obućom zbog dugotrajnog isprobavanja iste.

Pravilnik o izmjeni Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani kojim se odgađa primjena odredbe članka 8. stavka 2. Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani - usvojen prijedlog HUPa

14.01.2021.

Dana 23. prosinca 2020. godine u Narodnim novinama br. 144/20 objavljen je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani kojim se odgađa primjena odredbe članka 8. stavka 2. Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani (Narodne novine, br. 144/14 i 64/20) za dodatnih 9 mjeseci. 

Natječaj za bespovratna sredstva (darovnice) za provedbu tipa operacije 16.4.1. Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta - 6,2 milijuna kuna

12.08.2020.

 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 16.4. "Potpora za horizontalnu i vertikalnu suradnju sudionika u lancu opskrbe za uspostavljanje i razvoj kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta te za promicanje aktivnosti u lokalnom kontekstu u vezi s razvojem kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta" - provedba tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“.

 

Novo radno vrijeme trgovina - odgovor Stožera civilne zaštite

27.04.2020.

HUP- Udruga trgovine je slijedom upita svojih članova zatražila pojašnjavanja Odluke o radnom vremenu trgovina od ponedjeljka 27.04.2020.Naime, na vijestima često Stožer spominje rad do 21h, ali prema predmetnoj Odluci stožera nema takvog ograničenja.

Zbog toga molimo Vaš žurni odgovor da li članovi HUP- Udruge trgovine mogu raditi do 22h jer im je to bilo inače uobičajno radno vrijeme prije početka epidemije, uz izmumku da neće raditi nedjeljom i blagdanima i poštivajući sve mjere i upute HZJZ (dezinfekcija i dr.).

 

Fiksiranje cijena može poremetiti lanac opskrbe zbog skuplje nabave namirnica

20.04.2020.

Iako na prvi pogled izgleda da nije pogođen, uslijed krize zbog pandemije COVID-19, sektor trgovine je također pod velikim pritiscima. Naime, kako podsjećaju u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) – Udruzi trgovine, ne treba zaboraviti da sektor trgovine ne čini samo maloprodaja živežnim namirnicama, koja je trenutačno u fokusu i izgleda da radi bolje nego ikada, već kompletan sektor čine ukupna maloprodaja i veleprodaja kako robe široke potrošnje (FMCG), tako i nizom neprehrambenih asortimana – građevni materijal, tekstil, obuća, automobili itd.
vrh stranice
vrh stranice