Aktualno

HUP koordinacija za medicinske proizvode: I dalje nedostupno više od 630 pomagala s liste HZZO-a

16.02.2023.

Unatoč započetim pregovorima s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, hrvatskim pacijentima je i dalje nedostupno više od 630 medicinskih pomagala s liste HZZO-a. Prema dostupnim informacijama proizvođači i distributeri su poslali više od 1500 zahtjeva za povećanje cijena medicinskih proizvoda i pomagala što im je omogućeno izmjenom Pravilnika o mjerilima za stavljanje medicinskih proizvoda na osnovnu i dodatnu listu.

Osobama s invaliditetom trenutačno nedostupno 630 pomagala sa liste HZZO-a, bez korekcije cijena broj nedostupnih pomagala će svakog dana rasti

18.01.2023.

Zbog nerealnog i kontinuiranog smanjivanja cijena medicinskih pomagala od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), u Hrvatskoj je trenutačno nedostupno više od 630 medicinskih pomagala s liste HZZO-a te proizvođači i distributeri i dalje svakog dana šalju svoje liste proizvoda koje zbog administrativno određenih nerealno niskih cijena više neće biti dostupne u okviru HZZO-a.

Kriza tržišta medicinskih pomagala: 'Više nema rezervnih dijelova za invalidska kolica, većine protetičkih stopala, anatomskih uložaka...'

12.01.2023.

Nekoliko stotina medicinskih i ortopedskih pomagala s liste Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) od početka godine pacijentima više nije dostupno ili ih je jako teško nabaviti. Kulminacija je to problema na koji su mjesecima upozoravale firme koje se bave proizvodnjom i prodajom medicinskih proizvoda. Kako je došlo do toga, jesu li ipak uspjeli pronaći zajednički jezik s HZZO-om i zbog čega osobe s invaliditetom u Hrvatskoj ne mogu računati na pomagala koja im omogućuju kvalitetu života na koju imaju pravo građani u ostatku EU-a, objasnio je u intervjuu za tportal Marko Husić, dopredsjednik Koordinacije za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Od 1. siječnja 2023. više od 300 medicinskih proizvoda nedostupno hrvatskim pacijentima

09.12.2022.

Kao posljedica neprestanog snižavanja cijena medicinskih i ortopedskih pomagala, koje je i ovaj tjedan jednostrano proveo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, više od 200 000 pacijenata ostat će bez svojih pomagala od početka sljedeće godine, a zalihe pojedinih proizvoda neće biti dostupne već za tjedan dana, istaknuto je na konferenciji za novinare Koordinacije za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

HZZO smanjio cijenu medicinskih proizvoda - proizvođači ne mogu jamčiti daljnju isporuku pomagala po tim cijenama

06.12.2022.

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) izražava nezadovoljstvo i zabrinutost postupkom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koje je na 64. sjednici Upravnog vijeća održanoj 5. prosinca 2022. snizila cijene medicinskih i drugih proizvoda unatoč nepovoljnoj makroekonomskoj situaciji zbog koje je ugrožena distribucija čak 247 generičkih vrsta pomagala s liste HZZO-a.

HUP Koordinacija za medicinske proizvode_Poteškoće i rizici u dostupnosti medicinskih pomagala za osiguranike HZZO-a

25.11.2022.

Predstavnici HUP-Koordinacije za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca, na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora, upoznali su saborske zastupnike s neodrživom situacijom u dostupnosti medicinskih proizvoda, visokim nabavnim troškovima te drugim rizicima zbog kojih prijeti opasnost da će mnogi medicinski proizvodi postati nedostupni za pacijente.

HRT Otvoreno _ Tema ograničavanje cijena

04.10.2022.

Mirko Budimir, potpredsjednik izvršnog odbora Udruga trgovine HUP-a, gostujući u HRT-ovoj emisiji Otvoreno na temu ograničavanja cijena rekao je da će dugoročno doći do stvarnih nestašica, a da je to sada reducirano.

 

vrh stranice
vrh stranice