Aktualno

HUP na socijalnom vijeću za industriju kemije pri EU komisiji

14.12.2020.

 

14. prosinca 2020. Održana je on line sjednica EU sektorskog socijalnog vijeća za industriju kemije, plastike, gume i farmaceutike pri Europskoj komisiji.

HUP – Udruga kemijske industrije sudjeluje u radu EU sektorskog SV-a kroz članstvo u EU Udruzi kemijske industrije ECEG , EU socijalnog partnera, predstavnika poslodavaca iz industrije kemije, plastike, gume i farmaceutike.

Meteor Grupa – sinergija Meteora i Labuda

04.02.2020.

Meteor Grupa sastoji se od dviju kompanija, a karakterizira ih brzi rast i razvoj poslovanja koji se temelji na proizvodnji roba široke potrošnje. Posluju u dvije divizije, prehrambeni i neprehrambeni proizvodi te pet različitih kategorija koje čine sredstva za pranje rublja i sredstva za čišćenje, osobna njega, lampioni, ocat te jaka alkoholna pića i vina. U ponudi imaju niz vrijednih i omiljenih brendova, te se ponose tradicijom i vrhunskom kvalitetom. Imaju jasnu i ambicioznu viziju jačanja uspješnosti kompanija i ulaganja u razvoj koji inspirira i motivira sve zaposlenike.

Upravni odbor ECEG-a u HUP-u

21.09.2018.

HUP-Udruga kemijske industrije u Zagrebu bila je domaćin Upravnom odboru ECEG-a 21. rujna 2018.

ECEG je EU udruga poslodavaca kemijske industrije i socijalni partner. Kroz svoje članove predstavlja 94.000 tvrtke, zapošljava 3.300.000 radnika, bilježi trgovinski višak od 129 mlrd €, a u EU 28 ostvaruju promet od 1078 milijardi €.

Na sastanku se razgovaralo o najnovijim zbivanjima u sektoru na europskoj razini, ali i državama članicama.

Ana Falak, direktorica HUP-Udruge kemijske industrije tom prilikom ukazala je na problem naknada za OIE (obnovljive izvore energije) koje su neplanski rasle zadnjih 5-6 godina, što je značajno utjecalo na ukupnu cijenu električne energije, a time i troškove energetski intenzivnih tvrtki, znajući da trošak energije negdje premašuje i 60% ukupnih troškova proizvodnje.

Održana Skupština HUP-Udruge kemijske industrije

31.05.2017.

31. svibnja 2017. godine u hotelu Westin u Zagrebu održana je izborna Skupština HUP-Udruge kemijske industrije. Usvojeno je Izvješće o radu za 2016.godinu te Plan rada za 2017. godinu koje je predstavila direktorica HUP-Udruge kemijske industrije, Ana Falak. Na izbornoj Skupštini Udruge za novog predsjednika izabran je Robert Mustač, Messer Croatia plin d.o.o. na mandat od četiri godine.

Kemičarima dati vjetar u leđa

27.03.2017.

Predlaže se model kojim bi im se povećala subvencija i tako direktno utjecalo i na prerađivačku i kemijsku industriju, koja je posrnula. Ili njemački ili rumunjski model subvencioniranja velikih potrošača električne energije, ovisno o visini potpore, koje se penju i do 97% naknade za obnovljive izvore energije (OIE), mogli bi biti primijenjeni i u Hrvatskoj i upravo s takvim prijedlozima HUP-ova nedavno osnovana koordinacija velikih potrošača struje ići će i prema ministarstvima.

Održana redovita Skupština HUP- CRO industrije

24.03.2016.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca u Zagrebu dana 21. ožujka 2016. održana je redovita godišnja Skupština HUP- CRO industrije te granskih udruga- HUP- Udruge drvne i papirne industrije, HUP- Udruge elektroindustrije, HUP- Udruge kemijske industrije, HUP- Udruge metalne industrije, HUP- Udruge tekstilne i kožne industrije i HUP- Udruge poslodavaca u šumarstvu, lovstvu i pratećim djelatnostima.

FOTO GALERIJA

Hrvatska udruga poslodavaca i Energetski Institut Hrvoje Požar dogovorili partnersku suradnju

08.06.2015.

Energetski institut Hrvoje Požar će članicama HUP-a osigurati stručnu i znanstvenu podršku u planiranju i realizaciji energetskih projekata uključujući korištenje obnovljivih izvora energije i smanjivanje emisija stakleničkih plinova


Potpisivanjem Sporazuma o stručnoj, znanstvenoj i poslovnoj suradnji Hrvatska udruga poslodavaca i Energetski institut Hrvoje Požar dogovorili su partnersku suradnju s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz unaprjeđenje gospodarenja energijom i prostorom uz usmjerenost na zaštitu okoliša i odgovorno korištenje prirodnih resursa.

Institut je postao znanstveni i stručni partner HUP-a koji će prema potrebi pružati stručne savjete i usluge tijelima HUP-a kao i njegovim članicama u području održivog razvoja, energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora i zaštite okoliša, primjene suvremenih tehnologija i tehničkih rješenja, ekonomskih i pravnih aspekata korištenja energije te implementacije direktiva EU o gospodarenju energijom i zaštiti okoliša.

Suradnja će uz ostalo uključivati i transfer znanja te stručnu potporu u edukaciji kadrova u HUP-u i tvrtkama članicama za racionalno upravljanje potrošnjom i troškovima energije.

HUP i Energetski institut suglasni su da će zajednički podupirati programe koji doprinose općem dobru i afirmaciji hrvatskog gospodarstva, rastu konkurentnosti, tehnološkom razvoju i implementaciji najboljih praksi u poslovanje hrvatskih tvrtki.

„Suradnjom s Energetskim institutom Hrvoje Požar želimo dati još jedan konkretan doprinos intenziviranju suradnje gospodarstva i znanosti. U razvijenim ekonomijama znanstvene institucije intenzivno i blisko surađuju s gospodarstvom što djeluje pozitivno i poticajno za razvoj obiju grana. Zadaća sveučilišta i instituta nije i ne bi smjela biti samo obrazovna i istraživačka, već i gospodarska. Suradnjom s tvrtkama obrazovne i znanstvene institucije mogu, kroz transfer znanja i razvoj inovacija, dati značajan doprinos gospodarskom razvoju.“, kazao je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

„Suradnja s HUP-om je važan segment misije Energetskog instituta Hrvoje Požar u pružanju stručne i znanstvene potpore hrvatskom gospodarstvu, radujemo se potpisivanju sporazuma i nadamo se da će članice HUP-a dobiti najkvalitetniju potporu“, izjavio je dr.sc. Goran Granić, ravnatelj energetskog instituta Hrvoje Požar.
vrh stranice
vrh stranice