Aktualno

Dan karijera Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i HUP-UGGS

24.09.2020.

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska udruga poslodavaca po prvi put održali su  Dan karijera Geodetskog fakulteta u srijedu 23. rujna 2020. Pozdravne govore u ime HUP-Udruge geodetsko geoinformatičke struke održao je predsjednik Udruge g. Željko Perić, u ime Geodetskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Almin Đapo, dekan te u ime Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, glavni ravnatelj.

Predstavnik HUP-UGGS na sastanku s Europskom GNSS agencijom

29.06.2020.

U organizaciji prof. Bačića s Geodetskog fakulteta Dragan Divjak, kao predstavnik HUP-UGGS, uz predstavnike javne uprave i akademske zajednice sudjelovao je na online sastanku s predstavnicima Global Navigation Satellite System (GNSS).

Na sastanku su razmijenjena stajališta dviju strana o potrebi i želji za suradnjom između GSA i hrvatskih subjekata vezano za GNSS tehnologiju, Galileo i EGNOS sustav, kao i interakciju između Galileo i Copernicus sustava.

Odgoda_ predavanje HUP-UGGS_sudski vještaci_16.03.2020. 10,00

13.03.2020.

Temeljem  preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a vezano uz trenutne situacije po pitanju infekcije COVID-19 donesena je odluka o odgađanju predavanja g. Jeronima Moharića, mag. ing. geod. et geoinf., koje je bilo najavljeno za ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine s početkom u 10,00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52/I, Zagreb.

 

Dan karijera

10.03.2020.

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i HUP-Udruga geodetsko geoinformatičke struke po prvi put organiziraju Dan karijera Geodetskog fakulteta koji će se održati u srijedu 25. ožujka 2020. na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

Leteći lidar

11.07.2019.

LIDAR (Light Distancing And Ranging) je optički mjerni instrument sustav/uređaj koji odašilje lasersku svjetlost u pulsevima za razlučivanje udaljenosti letjelice od tla. Leteći Lidar predstavlja jednu od najnaprednijih letjelica čiji razvoj ne bi bio moguć bez paralelnog značajnog napretka i informatike i drugih tehnologija.

Prezentaciju za predstavnike Hrvatske udruge poslodavaca I druge zainteresirane održali su Darko Car i Vedran Car iz tvrtke Cadcom 10. srpnja 2019. godine.  

vrh stranice
vrh stranice