28.06.2023. Radionica Oporezivanje u turizmu - Turističke agencije i charter djelatnost, Split, Hotel Mondo

28.06.2023.

Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s tvrtkama UHY HB EKONOM d.o.o. i UHY POREZNI SAVJETNIK d.o.o., poziva vas na  radionicu:

OPOREZIVANJE U TURIZMU - TURISTIČKE AGENCIJE I CHARTER DJELATNOST 

Radionica će biti održano u Splitu, 28. lipnja 2023. u Splitu, u Hotelu Mondo, Kopilica 5, s početkom u 10:00 sati. Registracija započinje u 9:45, a očekivano trajanje radionice je 3 sata, s kavom dobrodošlice.

O temi:

1.      Tematski blok: Porezi u turističkoj djelatnosti – tustičke agencije

Što znači dobro posloženo računovodstvo i porezi u turističkim agencijama? Kada se primjenjuje posebni postupak oporezivanja i koja su pravila igre u tom slučaju? Osnovno što treba poznavati je kako se način rada i usluga koja se obavlja prikazuje u poreznim i računovodstvenim evidencijama.

U ovom će se dijelu radionice staviti naglasak na specifična porezna i računovodstvena postupanja u radu turističkih agencija i svih drugih pružatelja usluga u turizmu koji u uslugama imaju smještaj i prijevoz gostiju.

 

2.  Tematski blok: Porezi i charter + pitanja & odgovori

U ovom će se bloku staviti naglasak na charter djelatnost i specifičnosti vezane za porezno i računovodstveno postupanje kod rada charter agencija s vlastitim plovilima i onima u charter menadžmentu. Detaljnije će se pojasniti zašto fakturiranje veza, utrošenog materijala, postavljanje jedara i sl. ima različitu poreznu priču s aspekta PDV-a. Kada i na koji način se stornira račun za primljeni predujam? Što je s naknadom štete i PDV-om?

Polaznici će dobiti odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Rezervirali smo vrijeme za vaša pitanja na koja će naša porezna savjetnica rado dati odgovor.

O PREDAVAČIMA:

Ivana Zec je ovlaštena porezna savjetnica, direktorica i partnerica u društvu UHY POREZNI SAVJETNIK d.o.o. koji je član grupe UHY in CROATIA (www.uhyincroatia.com ), te posjeduje dugogodišnje iskustvo u pružanju računovodstvenih i poreznih usluga malim, srednjim i velikim poduzetnicima.

Kao direktorica odjela za računovodstvo u UHY-u svakodnevno s kolegama rješava najzahtjevnije situacije i upite klijenata. Kao ovlaštena porezna savjetnica već skoro 10 godina, uže se specijalizirala za porezno savjetovanje vezano za područje usluga u turizmu, charteru, IT uslugama i građevinskim uslugama.

Članica je UHY tima od 2009. godine te svoje iskustvo i savjete uvijek rado prenosi i na druge kolegice i kolege.

Svoj dolazak ljubazno molimo prijavite na hup-split@hup.hr najkasnije do 27. lipnja 2023.

Prijavom ste osigurali mjesto na radionici. Sudjelovanje je besplatno, a registracija započinje u 9:45.

 

vrh stranice