24.04.2023. PUMA seminar: Izmjene i dopune propisa iz područja zaštite na radu; Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac, Gospodarska zona Antunovac 23, Antunovac, 11:00

24.04.2023.

Na traženje članova HUP-a. a s ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o novim propisima, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike organizira seminar na temu „Izmjene i dopune propisa iz područja zaštite na radu“ koja će se održati u ponedjeljak 24. travnja 2023. godine s početkom u 11 sati u Konferencijskoj dvorani na II. katu Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovca, Gospodarska zona Antunovac 23, Antunovac.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (dalje MROSP) između ostalog, nadležno je za provođenje postupka izdavanja i oduzimanja ovlaštenja za obavljanje poslova zaštite na radu, te reviziju ovlaštenja pravnim i fizičkim osobama za obavljanje poslova zaštite na radu, zatim stručni nadzor nad obavljanjem istih, vođenje evidencije izdanih i oduzetih ovlaštenja te rješenja o prestanku ovlaštenja, kao i vođenje Informacijskog sustava zaštite na radu.

Sadržaj seminara:

             Izmjene i dopune propisa iz područja zaštite na radu;

             Nadzor nad radom ovlaštenih osoba za obavljanje poslova zaštite na radu i uočeni nedostaci;

             RISKO – metodološka aplikacija za izradu procjene rizika;

             OiRA - internetska interaktivna procjena rizika.

Predavači na seminaru su predstavnici Uprave za rad i zaštitu na radu MROSP-a – Marina Borić i Muhidin Omerdić. Seminar je namijenjen poslodavcima, ovlaštenicima poslodavaca, povjerenicima radnika za zaštitu na radu, stručnjacima zaštite na radu, ovlaštenim osobama za poslove zaštite na radu i ostalima koje zanima problematika zaštite na radu. Predviđeno trajanje interaktivnog seminara je dva sata, na kojom će polaznici moći dobiti odgovore na postavljena pitanja.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do petka 21. travnja 2023. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice