21.09.2022. PUMA seminar: Analiza rizika; Velika vijećnica Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, 11:00

21.09.2022.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Altius savjetovanje d.o.o. organizira seminar „Analiza rizika“ koji će se održati u srijedu 21. rujna 2022. godine u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, početkom u 11 sati. 

Zapitajmo se, koliko vremena provodimo u analizi rizika? Znači li to da rizici ne postoje? Apsolutno ne! Nažalost, to znači da ih nismo svjesni i da ih ne analiziramo. Kvaliteta poslovnih odluka ovisi i o tome jesmo li promislili o rizicima. Kad ih analiziramo, u obzir moramo uzeti sve informacije o poslovnom problemu.

Što obuhvaća upravljanje rizicima i kako analizirati rizike u poduzeću? Metodologija analize rizika, odnosno Monte Carlo simulacija Vam omogućava da izračunate i prepoznate utjecaj svih prepoznatih rizika na uspješnost i sigurnost Vašeg poslovanja. Ideja radionice je da polaznici pomoću statističkih modela nauče princip kako analizirati rizike u poslovanju!

Teme radionice:

          Analiza rizika i kontroling

          Vrste poslovnih rizika

           Statistički aspekti analize rizika: slučajne varijable - distribucije vjerojatnosti Monte Carlo simulacija: alati za Monte Carlo simulaciju

           Znamo li prepoznati poslovni problem i rizik?

           Valutni rizik

           Modeliranje poslovnih problema

           Analiza rezultata

           Monte Carlo simulacija: najbolje rješenje u uvjetima rizika

           Tumačenje izvještaja

           Kako menadžment upravlja rizicima?

           Kako kontroleri izvještavaju o rizicima?

           Izrada izvještaja: elementi izvještaja - kako prezentirati rezultate menadžmentu

Radionica je namijenjena direktorima kontrolinga i kontrolerima, poslovnim analitičarima, korisnicima koji rade na prikupljanju i obradi podataka u Excelu, korisnicima koji rade analize i izvještaje za menadžment, menadžerima i voditeljima koji traže nove uvide u svoje poslovanje u vrlo kratkom vremenskom roku, vlasnicima poduzeća i upravama, voditeljima računovodstva i financija.

Predavanje će održati Nenad Prah. Na Sveučilištu u Splitu 2005. godine završava Ekonomski fakultet nakon čega svoju profesionalnu karijeru usmjerava prema području Business Intelligenca te izgradnji sustava izvještavanja, kao i poslovnoj analitici. 2012. godine završava edukaciju za ovlaštenog računovođu. Kroz svoje 19 godišnje radno iskustvo stjecao je praktična i znanstvena znanja iz područja poslovne analitike i Business Intelligenca. Od 2016. godine je zaposlen u poduzeću  Inter Cars, jednom od najvećih europskih distributera u automobilskoj industriji, koji posluje u 18 europskih država na radnom mjestu ERP konzultanta u IT odjelu. Radio je na brojnim projektima uvođenja poslovno informacijskih sustava, a zadužen je i za implementacije te edukacije Gath ERP programskog rješenja. U Poslovnom učilištu Altius predaje module: Vođenje projekata i implementacija BI rješenja QLIK SENSE te je Altiusov partner na projektima uvođenja kontrolinga, kao BI konzultant. Član je Mense.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Molimo da svoje sudjelovanje prijavite do ponedjeljka 19. rujna 2022. godine elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice