1.6.-14.6.2016. Regionalne radionice projekta Paritetnim fondom do jačanja socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva – SOGRADI

06.06.2016.

Poštovani članovi,

pozivamo vas na regionalne radionice projekta Paritetnim fondom do jačanja socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva – SOGRADI koje će se održati

1. lipnja u Varaždinu
2. lipnja u Zagrebu
3. lipnja u Rijeci
10. lipnja u Osijeku
14. lipnja u Splitu.  

Radionice su namijenjene donositeljima odluka u građevinskim tvrtkama, specijalistima ljudskih resursa i zaštite na radu u sektoru graditeljstva.

Projekt SOGRADI provodi Hrvatska udruga poslodavaca (Udruga poslodavaca graditeljstva) s partnerima Sindikatom graditeljstva Hrvatske i udrugom Stowarzyszenie B-4 koji zajedno pripremaju podlogu za donošenje odluke o uvođenju paritetnog fonda u sektoru graditeljstva Republike Hrvatske. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda: Jačanje socijalnog dijaloga – faza II.

Paritetni socijalni fondovi kao institucije neprofitnog osiguranja prisutni su u građevinskoj industriji zapadnoeuropskih zemalja kao model socijalnog partnerstva.

U okviru paritetnih fondova financira se strukovno obrazovanje, godišnji odmor, privremena nezaposlenost, zaštita zdravlja i sigurnosti na radu kroz dopunski mirovinski sustav i komplementarno zdravstveno osiguranje te osigurava socijalna sigurnost radnika.

Paritetni socijalni fondovi imaju ključnu ulogu u građevinarstvu razvijenih europskih zemalja kao nadopuna sustavu koji je ustrojila država i predstavljaju temelj za dugoročni održivi razvoj sektora pružajući sigurnost poslodavcima i radnicima.

Na radionici ćete čuti europska iskustva – kako u praksi funkcioniraju paritetni fondovi, zašto europski socijalni partneri već niz godina vode paritetne fondove i kroz njih pokrivaju troškove nastale kod nesreća i ozljeda na radu i dr.

Prezentirat ćemo iskustva hrvatskog građevinskog sektora po pitanju stanja zaštite na radu, ozljeda na radu u kontekstu hrvatskog sustava obveznog mirovinskog i zdravstvenog osiguranja i hrvatski pravni okvir kao temelj za osnivanje paritetnog fonda te čuti vaše stajalište o mogućnosti osnivanja hrvatskog sektorskog paritetnog fonda.

Sudjelovanje na edukativnim radionicama je besplatno, a broj sudionika ograničen te vas stoga pozivamo da svoje prijave dostavite putem priloženih prijavnih obrazaca.

Rezervirajte datum, a detaljni program radionica s učešćem domaćih i stranih predavača potvrdit ćemo po njegovoj finalizaciji.Preuzmite prijavnicu za željenu radionicu:

SOGRADI_Varazdin_prijava

SOGRADI_Zagreb_prijava

SOGRADI_Rijeka_prijava

SOGRADI_Osijek_prijava

SOGRADI_Split_prijava


Agenda - Varazdin
Agenda - Zagreb
Agenda - Rijeka
Agenda - Osijek
Agenda - Split

vrh stranice
vrh stranice