15.3.2022. Online sastanak s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) - proces industrijske tranzicije

15.03.2022.

U utorak, 15.3.2022. godine u 14 sati organiziramo online sastanak s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) na kojem će se detaljnije prezentirati proces industrijske tranzicije i mogućnosti koje on pruža poduzetnicima u novoj financijskoj perspektivi Europske unije 2021. – 2027. kroz dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova u okviru regionalnih lanaca vrijednosti koji pokrivaju područje metalne i elektroindustrije.
HUP je uz proteklom tjednu u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirao radionice na kojim se članstvo informirali o javnim pozivima za iskaz interesa za sudjelovanje regionalnim lancima vrijednosti Jadranske, Panonske i Sjeverne Hrvatske. Radionice su imale za cilj potaknuti poduzetnike da iskažu interes prijavom na javni poziv kojim bi se unutar definiranih niša (osi) prepoznao sadržaj za izradu akcijskih planova kojima će se definirati prioritetna područja ulaganja i indikativne teme za istraživanje i razvoj, kao i ključne tehnologije, infrastruktura i pametne vještine kojima je moguće ostvariti industrijsku tranziciju. Akcijski planovi su podloga za natječaje kojima će se dodijeliti bespovratna sredstva.
Ove prilike otvaraju mogućnost da poduzetnici u suradnji s drugim dionicima ostvare vlastite razvojne ciljeve i investicije, kojima mogu podići svoju konkurentnost, ojačati lanac vrijednosti koji im je od značaja i osnažiti regiju u kojoj je njihovo sjedište ili podružnica.

 

Iz MRRFEU će nam uvodno na sastanku kroz sve regionalne lance vrijednosti posebno istaknuti ona područja koja su prihvatljiva za ulaganja u industriji, no i područja strateške orijentacije svake regije. Također će prezentirati financijske alokacije za pojedina područja i uvjete za prijavu na natječaje. Poseban će se naglasak staviti na Vaša pitanja i moguće nedoumice, te na prednosti sudjelovanja u ovim pozivima.
Molim da Vaš interes za sudjelovanjem iskažete prijavom na e-mail: sanja.ostroski@hup.hr  

vrh stranice