13.11.2018. Prezentacija: Zelena knjiga - podloga za izradu Strategije energetskog razvoja RH do 2030. s pogledom do 2050., HUP, Radnička cesta 52/1, 13:00

13.11.2018.

Prezentacija Zelene knjige- analitičkih podloga za izradu Strategije energetskog razvoja RH do 2030. s pogledom do 2050. održat će se u HUP-u, Radnička cesta 52 u Zagrebu u utorak, 13. studenog 2018.g. s početkom u 13,00 sati.

Zelena knjiga obuhvaća analitičke podloge u segmentima: sigurnosti opskrbe, energetske učinkovitosti, tržišta energije i cijena, integracije u jedinstveno tržište Europske unije, energetske tehnologije, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša, prometa i dr. sa scenarijima razvoja za izradu Strategije.

Prezentacija je organizirana u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Energetskim Institutom Hrvoje Požar. 

Molimo Vas da svoje sudjelovanje prijavite na email marija.sutina@hup.hr
 

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osnovalo je Povjerenstvo za izradu nacrta prijedloga Strategije energetskog razvoja Republike Hrvatske. Povjerenstvo je unutar svog djelokruga rada izradilo smjernice i podloge za izradu nacrta prijedloga Strategije energetskog razvoja Republike Hrvatske do 2030. godine s pogledom na 2050. godinu te je napravilo analizu trenutnog stanja u energetskom sektoru u RH i EU s naglaskom na trenutno aktualne razvojne projekte i smjernice razvoja svih relevantnih dionika u Republici Hrvatskoj.

Energetski institut Hrvoje Požar pruža savjetodavne usluge na identificirane smjernice i podloge za izradu Strategije od strane Povjerenstva te u koordinaciji s Povjerenstvom izrađuje sve potrebne analitičke podloge za izradu Strategije odnosno zelenu i bijelu knjigu s konkretnim pokazateljima, scenarijima i slično, a koje će rezultirati nacrtom prijedloga Strategije.

 

Projektni zadatak realizirat će se u tri koraka:
1. Izrada analitičkih podloga (Zelena i Bijela knjiga)
2. Izrada nacrta prijedloga Strategije
3. Izrada konačnog nacrta prijedloga Strategije

vrh stranice