10.12.2021. Konferencija „Tehnološki napredak – osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske“ – HUP, Radnička cesta 37a

10.12.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca i Hanza Media pozivaju vas na konferenciju Tehnološki napredak – osnova za gospodarsku konkurentnost Hrvatske, koja će biti održana u petak, 10. prosinca 2021. godine, s početkom u 9 sati u prostorijama HUP-a, na adresi Radnička cesta 37a.

Panelisti su ministri, gradonačelnici najvećih hrvatskih gradova i članovi HUP-ICT Udruge, koji će kroz dva panela raspravljati o stanju u ICT sektoru, koji posljednjih nekoliko godina bilježi stabilan, dvoznamenkasti prosječni godišnji rast.

ICT je visoko rezistentna industrija, koja je katalizator digitalne transformacije cjelokupnog društva – što je potrebno da bi se ubrzao njen budući rast i koja je uloga države? Koje su razvojne strategije gradova, kao ekosistema digitalnih inovacija i nositelja daljnjeg gospodarskog razvoja? Kako dodatno ubrzati digitalizaciju i ulaganja u komunikacijsku infrastrukturu? Kako privući više stručnjaka i talenata, kojih nedostaje na tržištu rada cijele EU, pa tako i Hrvatske? To su samo neka od pitanja na koja ćemo tražiti odgovore, kako bi napravili korak prema konkurentnijoj Hrvatskoj na europskoj i svjetskoj razini, koja će svim građanima olakšati pristup digitalnim uslugama i time podići kvalitetu života.

PROGRAM KONFERENCIJE

vrh stranice