Zdravko Plazonić novi je predsjednik Izvršnog odbora HUP Podružnice Dalmacija

22.12.2016.

Split, 22.12.2016. - Na Izbornoj Skupštini održanoj 20. prosinca u splitskom hotelu Park, HUP Podružnica Dalmacija izabrala je novi Izvršni odbor u sastavu: Zdravko Plazonić, Petason, Helena Budiša, UHY HB Ekonom, Lenko Garbin, G & V line, Mira Hajdić, Elekta-C, Darko Meštrović, Plovput, Trpimir Renić, Cemex Hrvatska, Krešimir Šakić, JU Nacionalni park Krka, Luka Šangulin, Angelina Tours i Joze Tomaš, Potestas. Novi predsjednik Izvršnog odbora postao je Zdravko Plazonić, a za dopredsjednike su izabrani Helena Budiša i Lenko Garbin. Izabrani su i predstavnici podružnice u Skupštini HUP-a, Anđelko Vučko, Domus gradnja, Darko Meštrović, Plovput i Helena Budiša, UHY HB Ekonom. Skupštinu je moderirala Vesna Ivić-Šimetin, direktorica regionalnog ureda Split, a prisustvovao je i Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a koji se u uvodnom dijelu Skupštine osvrnuo na proteklu godinu i aktualnosti u HUP-u.
Helena Budiša, dopredsjednica Izvršnog odbora održala je prezentaciju o poreznoj reformi, a gost Skupštine Ivica Kusić, novi ravnatelj Porezne uprave Područnog ureda Dalmacija također se osvrnuo na novosti u radu Porezne uprave te spremno odgovarao na mnogobrojna pitanja članova Skupštine. Nikša Prnjak, predstavnik HUP-a u Povjerenstvu za dodjelu potpora Grada Splita uručio je zahvalnicu HUP-a Podružnice Dalmacija Eli Žižić, pročelnici Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i EU fondove. 
Goran Prgin, predajući dužnost novom predsjedniku, zahvalio se članovima Izvršnog odbora na dobroj suradnji unatoč teškom razdoblju koje je zahvatilo privredu. U proteklom razdoblju zalagao se za kvalitetno financiranje poduzetnika smatrajući kako tvrtkama koje je pogodila kriza, a pogotovo izvozno orijentiranima, država treba pomoći. Zahvaljujući tome, uvjeti kreditiranja promijenili su se malo na bolje, a prijedlog za otpis kreditnog opterećenja je u saborskoj proceduri. 

Zdravko Plazonić, novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija zahvalio se svima na podršci rekavši: „Kažu da je čovjek jedini koji ima priliku ostaviti svijet drugačiji od onoga koji je zatekao. Želim da naš svijet nakon ovog mog mandata bude bolji. „Oni koji odlučuju“ neka nam omoguće pretpostavke i preduvjete za to. Unaprijed se želim zahvaliti svima koji će mi biti potpora na tom putu.“ 
vrh stranice
vrh stranice