ZAVRŠIO TREĆI CIKLUS UNICEF-OVE CSR AKADEMIJE „DJECA SU NAŠ NAJVAŽNIJI POSAO” Brojni predstavnici poslovnog i javnog sektora stekli znanja o uključivanju prava djece u poslovanje tvrtki

20.11.2019.

U sklopu suradnje UNICEF-a i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na promicanju društveno odgovornog poslovanja koje poštuje i promiče prava djece održan je treći ciklus CSR akademije „Djeca su naš najvažniji posao”. Ovaj jedinstveni nacionalni edukativni program osvještava poduzeća o njihovu utjecaju na djecu te ih podržava u uključivanju dječjih prava u načela poslovanja i poslovne prakse te u organizacijsku kulturu. Edukacijom je dosad obuhvaćeno više od 60 predstavnica i predstavnika  organizacija iz poslovnog i javnog sektora Hrvatske, kojima će usvojena stručna znanja i praktični alati pomoći da bolje razumiju dječja prava i potrebe te da ih uključe u svakodnevno poslovanje i upravljanje.

U trećem ciklusu CSR akademije „Djeca su naš najvažniji posao” održane su četiri radionice na temu dječjih prava i poslovanja pod vodstvom stručnjaka za društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj, uz sudjelovanje predstavnica i predstavnika AD Plastika, A1, HEP-a, Jamnice, Hrvatske pošte, Hrvatske narodne banke, Energia naturalis grupe, Arena Hospitality Grupe, Veleučilišta Velika Gorica, agencije Senor, Spona komunikacija, savjetničke kuće Hauska & Partner i Zagrebačke burze

“Djeca su doista naš najvažniji posao. O tome koliko smo se tom poslu spremni posvetiti danas, ovisi kakvo će naše društvo biti sutra. Za početak, važno je promišljati dječja prava, a zatim i djelovati - privatno i poslovno - na njihovoj zaštiti. Pa i aktivnostima koje nam se mogu činiti neznatnima. Upravo takvim pristupom i djeci dajemo dobar primjer, dobar model društveno odgovornog djelovanja koji će slijediti i usavršavati. Na radionicama u okviru UNICEF-ove CSR akademije “Djeca su naš najvažniji posao” osvijestili smo zašto je važno štititi dječja prava i naučili kako tu zaštitu ugraditi u poslovanje organizacija u privatnom i javnom sektoru. Sada ta znanja valja primijeniti, što je proces s mnogo etapa. U svakom slučaju, pohađanje ovih sjajnih, interaktivnih radionica odličan je prvi korak”, poručila je Dejana Rebernik, direktorica Direkcije za odnose s javnošću HNB-a.

Na završnoj radionici, održanoj 14. studenog, polaznicima su uručene Potvrde o usavršavanju od strane UNICEFa i Hrvatske udruge poslodavaca. Vali Marszalek, izvršna direktorica Global Compact mreže Hrvatske i savjetnica za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje u HUPu, održala je predavanje o socijalnoj dimenziji Ciljeva održivog razvoja i ljudskim pravima, uključujući posebno prava žena, osoba s invaliditetom, i djece.

Program edukacije „Djeca su naš najvažniji posao” u organizaciji UNICEF-a i HUP-a nastavlja se novim ciklusom radionica u 2020. godini. Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje, a više informacija o edukaciji i prijavama možete potražiti na UNICEF-ovim internetskim stranicama -  https://www.unicef.org/croatia/tvrtke-i-prava-djece.

vrh stranice
vrh stranice