Zapošljavanje: Komisija predložila korištenje 1,9 milijuna eura iz Fonda za prilagodbe globalizaciji kao pomoć za otpuštene radnike iz španjolske automobilske industrije

05.03.2014.

Europska komisija predložila je isplatu iznosa od 1,9 milijuna eura iz Europskog fonda za prilagodbe globalizaciji Španjolskoj kako bi se 285 bivših radnika proizvođača automobila Grupo Santana u Andaluziji pomoglo da pronađu nova radna mjesta. Prijedlog sada moraju odobriti Europski parlament i Vijeće ministara EU-a. Paket pomoći osmišljen je tako da radnicima ponudi unaprjeđenje vještina, stručnu i praktičnu izobrazbu te naknade za izobrazbu.
Povjerenik EU-a za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost László Andor izjavio je: "Proizvodnja automobila u Europi osjetno se smanjila, a automobilska industrija suočena je s potrebom provedbe velikih strukturnih promjena kako bi odgovorila na izazove globalizacije. Mnogi radnici iz tog sektora u teškoj su situaciji, pa je solidarnost na razini EU-a važna kako bi im olakšala tu tešku tranziciju. Predloženih 1,9 milijuna eura pomoglo bi im da prilagode vještine i lakše pronađu novi posao ili pokrenu vlastito poduzeće."

Dodatne informacije: IP/14/212
vrh stranice
vrh stranice