Zaključci Vijeća o oblikovanju europske digitalne budućnosti

10.06.2020.

Vijeće je (6.6.2020.) usvojilo zaključke o oblikovanju europske digitalne budućnosti, baveći se širokim rasponom pitanja povezanih s provedbom digitalne strategije EU. Područja obuhvaćena zaključcima kreću se od povezivanja, digitalnih lanaca vrijednosti i e-zdravlja do ekonomije podataka, umjetne inteligencije i digitalnih platformi.

U tekstu se također ističe utjecaj digitalne transformacije na borbu protiv pandemije i njezina kritična uloga u oporavku nakon COVID-19. 

"Pandemija COVID-19 i njezine posljedice na naše živote i gospodarstva istaknuli su važnost digitalizacije u svim područjima gospodarstva i društva u EU. Nove tehnologije pomogle su nam svima da ostanemo povezani, da radimo od svojih domova i olakšamo učenje naše djece na daljinu. Oni su od ključnog značaja za održavanje poslovanja i javnih službi. Digitalna transformacija ne samo da će pomoći u rješavanju trenutne zdravstvene krize, već će biti i ključni motor za ekonomski oporavak, zeleni rast i stratešku autonomiju EU, rekao je Oleg Butković, hrvatski ministar za more, promet i infrastrukturu, predsjednik Vijeća

Formalni zaključci odobreni su jučer (9.6. 2020.)      

vrh stranice
vrh stranice