Zajednički sastanak DGU i HUP-UGGS

02.11.2017.

Na inicijativu Izvršnog odbora HUP-UGGS održan je sastanak s predstavnicima Državne geodetske uprave dr. sc. Nikolom Vučićem, načelnik Sektora i Mladenom Pandža, voditeljem službe katastarskih izmjera. Na sastanku se razgovaralo o važnosti zajedničke suradnje Državne geodetske uprave i HUP-Udruge geodetsko geoinforamtičke struke kako bi se pokrenuli investicijski ciklusi vezani uz katastarske izmjere i obnovu zemljišnih knjiga.
Članovi Izvršnog odbora izrazili su svoje zadovoljstvo zajedničkom suradnjom na izradi zakonskih i podzakonskih akata koji se direktno tiču članova ove Udruge. Predstavnici Državne geodetske uprave g. Vučić i g. Pandža naglasili su kako su u Program Vlade RH 2016-2020. i Nacionalnim programom reformi 2016. u fokus stavljeni važnost sređenih i registriranih imovinsko pravnih odnosa. Također su naglasili kao su i ravnatelj i oni osobno svakako za partnerski odnos Udruge i DGU-a.
Članovi Izvršnog odbora predložili su, a u svrhu stvaranja stabilnosti izradu višegodišnjeg programa katastarskih izmjera i obnove zemljišnih knjiga, a koji bi bio dobra podloga za godišnja planiranja sredstava iz državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne samouprave. Takav pristup poduzetnicima bi omogućio planiranje aktivnosti i razvoj, što je izuzetno važno za sektor, ali i razvoj RH i jedinica lokalne samouprave.

Predstavnici poslodavaca naglasili kako se isto kao i DGU zalažu za red i kvalitetu obavljenih radova te pozdravljaju napore DGU-a da se svi procesi standardiziraju i kontroliraju kako bi sve bilo u skladu s propisima.
Od predstavnika HUP-UGGS na sastanku su sudjelovali predsjednik Udruge Damir Delač, Robert Klojčnik, Damir Pahić, Tomislav Stipetić, Zdravko Zorić, Vedran Car, Branko Manojlović te Marijana Filipić.
vrh stranice