Vladin paket mjera pomaže gospodarstvu i osigurava stabilnost

08.09.2022.

  •          Vlada je pravovremenom reakcijom osigurala stabilnost za domaće gospodarstvo
  •  Uvaženi su prijedlozi HUP-a da se mjerama obuhvate sva poduzeća neovisno o njihovoj djelatnosti i veličini, ali i daljnje porezno rasterećenje rada
  • Nastavljamo razgovarati o mjeri ograničavanja cijena određenih prehrambenih proizvoda i pratiti njezin utjecaj na poslovne subjekte

 

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja Vladin paket mjera za pomoć građanima i gospodarstvu. Energetska kriza pogađa sve gospodarske subjekte, bez obzira na njihovu djelatnost i veličinu i zato je iznimno važno što je Vlada RH uvažila prijedloge Hrvatske udruge poslodavaca i mjerama pomoći obuhvatila sve poduzetnike. 

 

Povećanje troškova energije i do 15 puta u odnosu na prošlu godinu ne može preživjeti niti jedan poduzetnik bez teških posljedica, bez obzira na veličinu. Zato pozdravljamo mjere vezane uz cijenu električne energije koje je predstavila Vlada RH jer one čine značajan korak u lakšem prevladavanju krize s kojom se suočavaju poduzetnici. Vlada RH je ovime osigurala stabilnost u krizi bez presedana.

S Vladom RH ćemo nastaviti razgovore o mjeri ograničavanja cijena pojedinih prehrambenih proizvoda i pratiti njen utjecaj na domaću industriju kako bi izbjegli potencijalne negativne posljedice takve mjere ali i razjasnili pravne nedoumice vezane uz implementaciju mjere.

Vladin paket sigurno će dijelom amortizirati veliki udar cijena energenata na domaće gospodarstvo. Poduzetnici su ti koji osiguravaju plaće svim zaposlenicima, ali istovremeno investiraju u razvoj poslovanja kako bi omogućili rast standarda svih u Hrvatskoj. Pravovremena potpora poduzetnicima u ovakvim izvanrednim okolnostima jamac je zadržavanja standarda svih građana.

U narednom koraku očekujemo daljnje mjere koje je Vlada RH najavila, a tiču se dodatnih rasterećenja gospodarstva vezanih uz cijenu plina, nakon što EU predstavi svoj plan. 

Najavljeno povećanje neoporezivih primitaka pozdravljamo kao prvi korak nužnog rasterećenja plaća u cilju povećanja konkurentnosti hrvatskih poslodavaca“ izjavila je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber.

vrh stranice