Usvajanje izmjena i dopuna prostornog plana županije splitsko-dalmatinske: poduzetnici, sindikati i arhitekti uglas – dalmacija ne može više čekati

10.12.2012.

U Splitu je održana konferencija za novinare HUP- Podružnice Dalmacija na temu usvajanja izmjena i dopuna Prostornog plana Županije splitsko-dalmatinske. Usvajanje prostornog plana županije predstavlja osnovu bez koje se ne mogu započeti investicije na prostoru županije i iz tog razloga je važno hitno usvajanje ovog dokumenta. Na konferenciji su izlagali Hrvoje Marušić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija, Jurica Jelavić, predstavnik Društva arhitekata Splita, Jozo Marić, regionalni povjerenik HUS-a te Ivo Vojnović, predsjednik Područnog odbora Hrvatske komore arhitekata, a konferenciji su prisustvovali i Niko Mrčić, ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje Splitsko-dalmatinske županije i Marijo Radevenjić, pročelnik Županijskog ureda za prostorno planiranje.
Prilikom izrade prostornog plana, dvije prethodne javne rasprave, usklađivanja i dogovaranja na svim razinama, vodilo se računa o očuvanju prostora i uvođenju reda, neophodnoj izgradnji infrastrukture te o rastu energetskog potencijala. No, najvažnije, usvajanje prostornog plana potrebno je čm prije s obzirom na nužnost poticanja investicija i otvaranja radnih mjesta. Hrvoje Marušić, Jurica Jelavić i Jozo Marić, kao predstavnici poduzetnika, arhitekata i sindikata potpisali su i zajednički dokument namijenjen županu Anti Sanaderu, županijskim vijećnicima, nadležnim ministarstvima, javnim poduzećima RH te svim jedinicama lokalne uprave s ciljem hitnog usvajanja prostornog plana županije.
vrh stranice
vrh stranice