UN GLOBAL COMPACT ADRESIRA GENDER GAP KROZ PROGRAM TARGET GENDER EQUALITY

24.03.2022.

Bez obzira gdje se nalazite na svom putu rodne ravnopravnosti, Target Gender Equality Accelerator može vas opremiti znanjem i vještinama koje su vam potrebne za ubrzanje napretka prema unaprjeđenju zastupljenosti žena u poslovanju i vodstvu. Kroz suradnju s UN Global Compact Mrežom Hrvatska, vaša će organizacija dobiti pristup najboljim praksama, prilikama za učenje među kolegama, sesijama za izgradnju kapaciteta i treninzima i webinarima na zahtjev.

Izvješće Svjetskog ekonomskog foruma za 2021. procjenjuje da će prema trenutnom tempu promjena biti potrebno 268 godina da se smanji ekonomski jaz između muškaraca i žena. Možemo li čekati do 2290. godine?

Global Compact Mreža Hrvatska pokreće treći krug Target Gender Equality programa, devetomjesečnog akceleratorskog programa posvećenog osnaživanju tvrtki za postavljanje i postizanje ambicioznih korporativnih ciljeva u svrhu osnaživanja žena i poticanja ženskog vodstva u poslovnom svijetu. Tvrtke koje sudjeluju u Target Gender Equality programu bit će opremljene najnovijim podacima i istraživanjima koja podupiru argument za ravnopravnost spolova u poslovanju, na tržištu i na radnom mjestu, kao i potrebnim znanjima UN-ovih partnera i stručnjaka o tome kako ubrzati napredak u području ravnopravnosti spolova.

Target Gender Equality uspješno je pokrenut 2019. godine, a do sada ga je završilo preko 2500 sudionika iz više od 800 tvrtki u 50 zemalja svijeta. Od tvrtki koje su sudjelovale u prvom krugu

programa, 83% ih sada postavlja nove ciljeve ili revidira postojeće ciljeve u pogledu zastupljenosti žena u najvišem menadžmentu i vodstvu, a čak 67% postavilo je ciljeve za najvišu razinu nadzornih i upravnih odbora.

Prijave su otvorene do 30. svibnja 2022. godine za program koji će trajati od srpnja 2022. do ožujka 2023. godine. Tvrtke članice UN Global Compacta u ovdje navedenim zemljama mogu se prijaviti za Target Gender Equality putem online obrasca. Za više informacija, uključujući detaljan plan programa, svjedočanstva sudionika i podatke o globalnom utjecaju posjetite unglobalcompact.org/target-gender-equality.

Pridružite se razgovoru na temu na društvenim mrežama koristeći #TargetGenderEquality.

Za više informacija o Target Gender Equality programu ili o UN Global Compactu kontaktirajte Vali Marszalek, vali.marszalek@globalcompactcroatia.hr
vrh stranice
vrh stranice