Udruga zdravstvene njege u kući

11.05.2021.

Predsjednik HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi Pavo Ćorluka i direktorica Udruge Marijana Filipić sudjelovali su na XIII Simpoziju medicinskih sestara zdravstvene njege u kući koji je održan u Poreču od 6. do 9. svibnja 2021. 

Bila je to prilika da se nakon dužeg i izazovnog vremena podijele iskustva sestara i poslodavaca iz ove djelatnosti o izazovu provedbe zdravstvene njege u kući pacijenta u uvjetima pandemije.

„Djelatnost zdravstvene njege u kući nastavak je  bolničkog liječenja u kući pacijenta što je pacijentu i obitelji na korist jer se  nalazi  u svom domu čime se smanjuje trauma liječenja, a isto tako je važno naglasiti da je ovaj oblik zbrinjavanja na korist zdravstvenom sustavu jer se radi o najjeftinijem obliku zdravstvene usluge.  Njegu provode medicinske sestre licencirane za samostalan rad. Zdravstvena usluga koju pruža medicinska sestra u kući vrlo je složena, odgovornost je velika, te uvjetuje samostalnost, stručnost i dodatne napore medicinskih sestara. Moramo ulagati u ovaj oblik skrbi osobito u ovo vrijeme ograničenih zdravstvenih budžeta ali i nedostatka zdravstvenog kadra. Zadovoljstvo zdravstvenih radnika i korisnika zdravstvene njege u kući bolesnika jedan je od naših glavnih ciljeva“– rekao je Ćorluka.

vrh stranice