Učinak petogodišnje suradnje HUP-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku

01.04.2019.

Nakon potpisanog Sporazuma o suradnji između HUP-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku 21. ožujka 2014. godine u Osijeku, učinak petogodišnje formalizirane suradnje rezultirala je nizom zanimljivih i korisnih događaja.

Svakako izdvajamo:

1) realizacija 227 dobrovoljnih studentskih stručnih praksi na području 5 županija Regije kako bi praksa bila što dostupnija studentima uz dodjelu priznanja Ekonomskom fakultetu zbog uspješnosti provedbe projekta;

2) povećanje broja formaliziranih suradnji na preko 114;

3) realizacija preko 238 slučajeva Pravno-ekonomske klinike na kojoj su EFOS i HUP partneri s ostalim bitnim dionicima;

4) širenje projekta dobrovoljnih studentskih stručnih praksi i na druge sastavnice Sveučilišta (HUP ostvario suradnju s Pravni fakultetom Osijek, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek, Građevinskim fakultetom Osijek, Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek i Odjelom za matematiku Sveučilišta u Osijeku);

5) omogućavanje 371 dodatne edukacije perspektivnih studenata kroz HUP-ov Program usavršavanja menadžera (PUMA); te

6) prijava zajedničkog projekta (ESF) kako bi stručna praksa postala dio studija, ali se i omogućila sustavna briga o razvoju karijera studenata.

Upravo će proslava ovih rezultata biti održana na V. Susretu znanosti i gospodarstva, budući je upravo na prvom takvom i uspostavljena suradnja, koji će se održati povodom Sveučilišnog tjedna karijera, od 13. do 17. svibnja 2019. godine, točnije 14. svibnja u organizaciji HUP-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

V. Susretom znanosti i gospodarstva nastojati će se potaknuti rasprava oko: ključnih problema hrvatskog tržišta rada; problematike strukturne nezaposlenosti i njezinih dugoročnih posljedica; mjera koje u kraćem i dužem roku mogu rezultirati poboljšanjem stanja na tržištu rada (iz pozicije ponude, ali i potražnje); uzroka i posljedica sveprisutnog jaza između poslovne i akademske zajednice; ključnih izazova sustava upravljanja karijerom; pogleda iskusnih poduzetnika i karijernih savjetnika te mladih poduzetnika na stanje hrvatskog tržišta rada i pristupa obrazovanju i, u konačnici, potaknuti razmišljanja oko mogućih pravaca budućeg djelovanja.

Slika s potpisivanja Sporazuma.

vrh stranice
vrh stranice