U Vukovaru održan Dan otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu

26.06.2017.

Nakon Osijeka, HUP Reg. ured Osijek i ZUZNR u prostorijama i u suradnji s VURA-om Razvojnom agencijom Vukovara održali su Dan Otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu u Vukovaru. U sklopu cjelodnevnog događanja stručnjaci Zavoda Muhidin Omerdić i Antonio Jaić savjetovali su poslodavce o primjeni propisa, učinkovitom organiziranju i upravljanju zaštitom na radu. Zavod je javna ustanova nadležna za praćenje stanja i unapređivanje zaštite na radu, kao i za pružanje stručne pomoći poslodavcima, sindikatima, osobama ovlaštenima za poslove zaštite na radu, stručnjacima zaštite na radu, tijelima državne uprave te svim zainteresiranim dionicima.
Veliki interes poslodavaca za Otvorena vrata koji su u interaktivnom dijalogu razmjenjivali iskustva s terena, tražili pojašnjenja i najbolje načine prevencije od rizika, govori o potrebi organiziranja sličnih događaja.

Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda u uvodnom obraćanju, ukratko je predstavio Zavod kao javnu ustanovu koja pruža stručnu pomoć i podršku poslodavcima, sindikatima, radnicima te drugim dionicima u očuvanju zdravlja, sigurnosti i radne sposobnosti radnika, te predstavio ciljeve kampanje Europske agencije za zaštitu na radu „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ i prvu Nacionalnu kampanju u RH u području zaštite na radu „STOP ozljedama na radu“.

Ova prigoda iskorištena je i za obilazak člana HUP-a, točnije Luka Vukovar d.o.o. Vukovar te se na sastanku s predstavnicima tvrtke razgovaralo o organizaciji i provedbi mjera zaštite na radu, prisutnim rizicima, procjeni te mjerama prevencije.

Zbog velikog interesa, HUP Regionalni ured Osijek i Zavod za unapređenje zaštite na radu, zajedno će organizirati slična događanja i u buduće, u ostalim slavonskim županijskim središtima.
vrh stranice
vrh stranice