U Slavonskom Brodu predstavljene nove mjere HZZ-a

26.04.2017.

Nakon Osijeka i Vukovara, a na traženje članova HUP-a te kako i ove godine želimo da poduzetnici s područja Brodsko-posavske županije u što većoj mjeri koriste mjere iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HUP Regionalni ured Osijek i HZZ Područni ured Slavonski Brod organizirali su prezentaciju: Poticanje i sufinanciranje zapošljavanja za poduzetnike putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja se održala u četvrtak 26. travnja 2017. godine u Slavonskom Brodu.
Novi paket mjera koje su stupile na snagu 02. ožujka 2017. godine sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja, a riječ je: o potpori za zapošljavanje, potpori za usavršavanje, potpori za samozapošljavanje, obrazovanju nezaposlenih, osposobljavanju na radnom mjestu, stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnom radu, potpori za očuvanje radnih mjesta i stalnom sezoncu. Najveće novosti koje su uvedene odnose se na mogućnost da se neke od mjera koriste kombinirano, uvećanje iznosa financijskih potpora i novčanih pomoći te naglasak na mjere obrazovanja i usavršavanja. Više o mjerama na www.mjere.hr

I ovo savjetovanje se održalo u okviru PUMA programa u Brodsko-posavskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od deset godina.
vrh stranice
vrh stranice