U Slavonskom Brodu održan seminar na temu javne nabave

16.11.2022.

Na traženje članova HUP-a, a s ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o odredbama koje imaju otežanu primjenu u praksi, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojega PUMA programa organizirao je 16. studenoga 2022. godine u Slavonskom Brodu seminar na temu „Javna nabava za ponuditelje u praksi”.

Seminar je obuhvatio sljedeće teme:

             Kako iščitavati kriterije sposobnosti i kriterije odabira, kako procijeniti kada se javiti na nadmetanje;

             Razumijevanje kriterija ekonomski najpovoljnije ponude iz perspektive ponuditelja;

             Primjeri i studija slučaja žalbi na odluku o odabiru;

             Primjeri iz prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i drugih tijela, zašto i kako učiti o praksi iz DKOM-ovih rješenja;

             Mehanizmi za zaštitu prava ponuditelja i omogućavanje ravnopravnog nadmetanja (javna savjetovanja, pojašnjenja i žalbe u postupcima javne nabave);

             Primjeri i studija slučaja postavljanja pitanja na dokumentaciju, žalbi na dokumentaciju.

Ovaj interaktivni seminar održali su stručnjaci za javnu nabavu Projekt jednako razvoj d.o.o., Ivan Serdarušić i Lana Tortić, koji su predstavili izazove i moguća rješenja koje ponuditelji mogu iskušavati temeljem Zakona o javnoj nabavi i polaznicima dali prikaz niz zanimljivih slučajeva iz prakse.

I ovaj seminar je održan u okviru PUMA programa u Brodsko-posavskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od petnaest godina. Također, zbog interesa članova seminar će se iduće godine održati u Vukovaru i Osijeku.

vrh stranice
vrh stranice