U Osijeku održan PUMA seminar „Napredna analiza financijskih izvješća”

08.06.2017.

Na traženja članova, a zbog osobnog i profesionalnog razvoja svakog pojedinca, Hrvatska udruga poslodavaca Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji sa ZŠEM Poslovnom Akademijom organizirala je u svojim prostorijama 08. lipnja 2017. godine seminar na temu: „Napredna analiza financijskih izvješća“.
Savjetovanje se fokusiralo na razumijevanje odnosa između pojedinih financijskih izvještaja, vremenske dimenzije stavki u financijskim izvještajima i specifičnosti izvještaja za pojedina poduzeća. Polaznici su upoznati sa značenjem pojedinih stavki i kako pojedine stavke financijskih izvještaja variraju kod različitih poduzeća. Posebna pozornost tijekom seminara bila je posvećena tržištu kapitala i kako tržište kapitala vrednuje poduzeća. Polaznici su saznali zašto tržište nekada precjenjuje, a nekada podcjenjuje poduzeća i što uzrokuje razlike u vrednovanju između vrijednosti dobivenih analizom financijskih izvještaja i tržišnih vrijednosti.

Polaznicima je na sistematičan način prikazano identificiranje različitih vrsti grešaka i potencijalno pogrešnih zaključaka proizašlih kao posljedica krive interpretacije rezultata analize.

Predavanje su održali Neven Vidaković i Ivo Medak, članovi uprave društva Platinum Invest d.o.o., društva za upravljanje investicijskim fondovima.
vrh stranice
vrh stranice